Élet-Stílus

Nyári menetrendre vált a Malév

Március 25-én nulla órakor, a nyári-téli időátállással egy időben lép életbe a Malév nyári menetrendje. Idén is repülhetünk olyan közkedvelt tengerparti üdülőhelyekre, mint Malaga, Split, Dubrovnik vagy Konstanca. Járatot indít a légitársaság Jekatyerinburgba is.

A Malév 2007. nyári menetrendi időszakában átlagosan heti 960, napi 130-140 járatot üzemeltet 35 ország 57 városába, a partner légitársaságok által üzemeltetett code-share járatokkal együtt pedig 37 ország 69 városába – áll a Malév közleményében. A magyar nemzeti légitársaság nyári menetrendjének egyik újdonsága az április végén induló Budapest–Jekatyerinburg járat. Az előző év sikerei után a Malév utasai az idén is repülhetnek olyan közkedvelt tengerparti üdülőhelyekre, mint Malaga, Split, Dubrovnik vagy Konstanca. A külföldi turistákat a Stuttgart–Sármellék és a Berlin–Sármellék útvonalon hozza el a Malév a magyar tenger, a Balaton partjára.

A Malév 2007. április 27-én közvetlen járatot indít a Budapest–Jekatyerinburg–Budapest útvonalon heti négy alkalommal, kiváló átszállási lehetőségekkel. A légitársaság új generációs, modern Boeing 737NG gépeivel szállítja utasait a szverdlovszki régióból Magyarországra és azon túli nyugat-európai, sőt tengerentúli nagyvárosokba, illetve Budapestről az uráli iparvidék bölcsőjébe.

A Malév menetrend szerinti járatai Berlinből és Stuttgartból 2007 nyarán is elindulnak Magyarország wellness és nyaraló központjába, a Balatonhoz. A járatok hetente egyszer, szombatonként repülnek Sármellék repülőterére az esti órákban. Az előző év tapasztalatai alapján a légitársaság járatait stabil utazóközönség, elsősorban a pihenni és gyógyulni vágyó német turisták veszik igénybe.

A magyar nemzeti légitársaság immár hagyományosnak mondható nyári desztinációi is szerepelnek a 2007-es nyári célállomások között. Ezen a nyáron is biztosítja a Malév a közvetlen menetrend szerint légi kapcsolatot a turisták által látogatott tengerpartokra, Dubrovnik, Split és Malaga városokba. Szintén a nyári menetrend célállomásai Podgorica és Konstanca is.

A légitársaság nyári menetrendjében több járatsűrítés is szerepel. Az üzleti utazók körében is népszerű Amszterdamba a Malév 2007. nyarán a legnagyobb frekvenciával repül napi 5, heti 35 járatával, ezt követi Bukarest heti 23 járattal. A két célállomás menetrendje a turisták számára is előnyös, hiszen például egy egész napos amszterdami vagy bukaresti tartózkodás után az esti órákban is kényelmesen haza tudnak utazni Budapestre. Járatbővítés lesz a Malév koppenhágai útvonalán is, az eddigi napi két járat mellett, hetente négy alkalommal új napközi járat köti össze Budapestet Dánia legpezsgőbb városával.

A hosszú távú járatok tekintetében is mindig frekvenciabővülést hoz a nyári menetrend: ebben a szezonban a New York-i járat heti 7 alkalommal, a torontói járat pedig heti 5 alkalommal közlekedik. A Malév új legnagyobb 229 férőhelyes B767-300-as repülőgépe ez utóbbi vonalon közlekedik majd. Újdonság az is, hogy a Malév idén először a nyári menetrendjében is megtartja a bangkoki járatát, ahova a szezon elején heti 3 járatot (szerdán, pénteken, vasárnap), május elejétől pedig heti 2 járatot (szerdán és vasárnap) indít.

A magyar nemzeti légitársaság nyári menetrendje március utolsó vasárnapján, március 25-én 00.00 órakor, a nyári-téli időátállással egy időben lép életbe. Az utasoknak nem okoz problémát az óra átállításából adódó eltérés, hiszen az új menetrend már az új időpontokon alapul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik