Élet-Stílus

Mégis jön a Rolling Stones

Csütörtökön, magyar idő szerint ötkor Mick Jagger online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nyári turnéja keretében, július 20-án Budapesten is koncertet ad a Rolling Stones.

A negyvennégy éve aktív zenekar Bigger Bang című turnéja 2005 augusztusában kezdődött Bostonban, majd az Egyesült Államok és Kanada további 36 városában folytatódott, ezután Dél-Amerika, majd Ausztrália és Ázsia következett. Európába 2006 nyarán érkeztek.


Mégis jön a Rolling Stones 1

Mick Jagger 2006-ban a bécsi koncerten



Akkor azonban – bár szóba került – nem érintették Budapestet, csak Bécsig jutottak. Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood és Charlie Watts most, a Bigger Bang 2007-es felvonásán végre ellátogat a magyar fővárosba is: július 20-án, a Puskás Ferenc Stadionban ad koncertet. A legendás zenekar egyébként 1995-ben már játszott a Népstadionban.


A turné során a régió több városában is fellépnek Jaggerék: július 14-én Belgrádban, 17-én Bukarestben, 22-én Brnóban, 25-én Kijevben gördülnek a kövek. (A 2007-es turné európai állomásit itt olvashatja.)

A budapesti koncertet a Live nation Hungary (volt Mulimedia Concerts) szervezi, a cég honlapja szerint jegyek március 30-tól kaphatók. A Népszabadság információi szerint a jegyárak 8900 és 25 ezer forint között lesznek.

A tavalyi turné sok szempontból is érdekes volt: Rióban több mint egymillió néző előtt léptek fel, de játszottak áprilisban Kínában is. Szívleállás esetére életmentő elektrosokk-készülék áll készenlétben minden fellépésükön, mivel már mind a négy bandatag veteránkorba lépett.

A négy zenész összesített életkora 253 év. Sir Mick Jagger 64, Ronnie Wood 60, Keith Richards 63, a dobos Charlie Watts 66 éves. Ez nem látszik azonban a zenei teljesítményükön: a koncertkörút frenetikus kritikákat kapott, a jegyek egyenként akár 3500 fontért (1,3 millió forintért) forogtak az internetes feketepiacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik