Élet-Stílus

Barcelona, Sevilla: külön utakon a kupában

Elkerülte egymást a Spanyol Király Kupa elődöntőjének sorsolásán a BL, illetve az UEFA Kupa címvédője, azaz a Barcelona és a Sevilla.

A katalánok a Getafével, míg az andalúzok a Deportivo La Corunával találkoznak a legjobb négy között. Az első mérkőzéseket április 18-án, a visszavágókat május 9-én rendezik. „Különösebben nem izgultam a sorsolás előtt, számomra közömbös volt, melyik csapat lesz a következő ellenfelünk. Nekünk ugyanis csak saját magunkkal szabad foglalkoznunk, ha jól játszunk, megnyerhetjük a kupát” – fogalmazott Oleguer, a Barcelona védője.

A katalán sztárcsapat vezeti a bajnokságot, jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a Sevillát, míg elődöntőbeli riválisa, a Bernd Schuster edzette Getafe a kilencedik helyen tanyázik a tabellán. A két együttes a 17. fordulóban találkozott a Primera Divisiónban: a Getafe pályáján 1-1-es döntetlen született, a gólokon Guiza és Xavi osztozott.

A Sevillát és a Deportivo La Corunát tíz hely és 17 pont választja el a bajnoki tabellán. A két csapat

decemberi mérkőzésén Kanouté (2), Luis Fabiano és Daniel Alvés góljaival 4-0-ra nyert a Sevilla.

Az andalúziai csapathoz kapcsolódik a hír, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség elutasította a klub kérését, amely arra vonatkozott, hogy a húsvét előtti nagyhét miatt halasszák el az április 5-re kiírt, az angol Tottenham elleni, hazai UEFA Kupa-mérkőzését. Az UEFA csütörtöki indoklásában közölte: a futballmeccsek gyakran ütköznek a vallási ünnepekkel, ezért ezúttal sem tesznek kivételt.




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik