Élet-Stílus

NHL: Jagr volt a döntnök

Jaromir Jagr 33.8 másodperccel a vége előtt szerzett góljával jelentős győzelmet aratott a New York Rangers az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.

A cseh klasszis egykori csapatával, a vendégként fellépő Pittsburgh-gel babrált ki: 33.8 másodperccel a dudaszó előtt szerzett szerencsés góljával nagyon fontos győzelemhez jutatta a jelenlegi kenyéradóját, a New York Rangest, amely a hetedik, rájátszást érő helyen áll a Keleti Főcsoportban, ugyanakkor még komoly harc vár rá a playoffba kerülésért. A Rangers jelentős fölényben játszott, ám az első két harmadban nem talált fogást a parádézó Jocelyn Thibaulton.


Gól nélküli döntetlen állásnál kezdődött a harmadik húsz perc, majd Blair Betts révén megszerezték a vezetést a hazaiak, átellenben azonban Michel Ouellet is betalált. Mivel Jagr idei 25 góljára már nem érkezett válasz, a New York Rangers sorozatban második győzelmét aratta, és egyúttal megszakította a pittsburghi „pingvinek” ötmeccses nyerőszériáját.

A nap másik találkozóján vendégsiker született: a Vancouver a góllal és gólpasszal záró Daniel Sedin vezetésével 2-1-re verte az Edmontont, amely így már 11 találkozó óta nyeretlen. A tavalyi nagydöntős Oilers csak a 11. helyen áll nyugaton, ugyanitt a Canucks harmadik – és biztosan ott lesz a playoffban.

NHL, alapszakasz, 157. játéknap:
New York Rangers-Pittsburgh Penguins 2-1
Edmonton Oilers-Vancouver Canucks 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik