Élet-Stílus

Nadal lesöpörte a pályáról Roddickot

A 14. helyen kiemelt szlovák Daniela Hantuchova nyerte Indian Wells-i tenisztorna női döntőjét. A férfiaknál az Andy Roddickot búcsúztató Rafael Nadal a szerb Novak Djokoviccsal játszik a döntőben.

A 24 esztendős Hantuchova öt esztendeje éppen ezen a viadalon szerezte meg eddigi egyetlen tornagyőzelmét: 2002-ben Martina Hingist múlta felül a döntőben. Az idén is találkoztak: a szlovák teniszező a nyolcaddöntőben búcsúztatta a svájci klasszist.

A döntőben az orosz Szvetlana Kuznyecova a kedvező előjelek ellenére – két hete simán verte Hantuchovát – nem tudott ellenállni a szlovák játékosnak, és simán két játszmában, 1 óra 23 perc alatt kikapott.

Nadal lesöpörte a pályáról Roddickot 1

Hantuchova megverte a döntõben az esélyest (AFP)


A férfiaknál először a másodikként rangsorolt Rafael Nadal biztosította be a helyét, miután az előrehozott döntőnek is beillő összecsapáson szinte tökéletes játékkal esélyt sem hagyott Andy Roddicknak. Az amerikai bármivel is próbálkozott, a spanyol riválisának mindenre volt válasza. Két sima szettben be is húzta a meccset Nadal, aki a tavalyi wimbledoni döntő óta nem jutott be egyetlen fináléba sem, egészen mostanáig.

Nadal ellenfele a döntőben Djokovic lesz, aki szintén meglepően könnyedén lépett át ellenfelén a négy között. A 12. helyen kiemelt szerb játékosnak nem volt különösebben nehéz dolga, hiszen Andy Murray-nek szemmel láthatóan nem jött rendbe a Tommy Haas elleni találkozón összeszedett bokasérülése.

Indian Wells
Nők, döntő:
Hantuchova (szlovák, 14.)-Kuznyecova (orosz, 2.) 6:3, 6:4

Férfiak, elődöntő:
Djokovic (szerb, 12.)-Murray (brit, 13.) 6:2, 6:3
Nadal (spanyol, 2.)-Roddick (amerikai, 3.) 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik