Élet-Stílus

Murray megállította Haast

A brit Andy Murray két meccslabdát hárítva legyőzte a német Tommy Haast az Indian Wells-i tenisztorna férfi negyeddöntőjében és a fináléba jutásért a spanyol David Ferreren túljutó szerb Novak Djokoviccsal csatázhat majd. A nőknél Kuznyecova-Hantuchova döntő lesz.

Andy Roddick és Rafael Nadal már korábban bebiztosította a helyét a legjobb négy között a kaliforniai tornán, nem sokkal később pedig Murray és Djokovics követte a két ászt. A második és harmadik helyen kiemelt spanyol illetve amerikai klasszis szombaton előrehozott döntőt játszik a fináléba kerülésért, a másik ágon győztes játékosnak legjobb formáját kell hoznia, ha nyerni akar.

Murray a második szettben ápolást kért, miután egy labda után vetődve kifordult a bokája, de végül heroikus küzdelemben megverte a német veteránt, aki az elmúlt hetekben kirobbanó formában játszott.

Az első szettben Tommy Haas hamar brékelte riválisát, és különösebb nehézségek nélkül előnybe került. A második játszmában a 10 perces ápolás után a brit taktikát váltott, hogy minél jobban kímélje a lábát, és ez megzavarta a német játékost. A harmadik döntő szettben mind a ketten elvették egyszer riválisuk adogatását, de végül a rövidítésnek kellett döntenie, amelyben 10-8-ra Murray diadalmaskodott. A másik negyeddöntőben a Djokovics két szettben verte a spanyol David Ferrert. A 19 éves szerb rendkívülien érett játékkal esélyt sem hagyott jóval tapasztaltabb ellenfelének, és teljesen megérdemelten jutott a négy közé.

Murray megállította Haast 1

Minden rendben, a brit folytathatja (Getty)


A nőknél eközben már kialakult a döntő: a második helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova a nagy meglepetésre négy közé jutott osztrák Sybille Bammert, a szlovák Daniela Hantucova pedig a kínai Li Nat búcsúztatta az elődöntőben.

Indian Wells
Nők, elődöntő:
Kuznyecova (orosz, 2.)-Bammer (osztrák, 33.) 6:7, 6:4, 6:1
Hantuchova (szlovák, 14.)-Li (Li, kínai, 12.) 7:5, 4:6, 6:1

Férfiak, negyeddöntő:
Murray (brit, 13.)-Haas (német, 9.) 3:6, 6:3, 7:6
Djokovic (szerb, 12.)-Ferrer (spanyol, 14.) 6:3, 6:4
Nadal (spanyol, 2.)-Chela (argentin, 30.) 7:5, 7:5
Roddick (amerikai, 3.)-Ljubicic (horvát, 8.) 7:6, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik