Élet-Stílus

UEFA-kupa: a Tottenham ellen készülhet a címvédő

Helyi idő szerint péntek délben, Glasgowban kisorsolták az UEFA-kupa negyeddöntőit. A négy kettős közül kiemelkedik a Sevilla-Tottenham párharc, de egyik párosítás sem tűnik lefutottnak.

A címvédő Sevillának kevés a szerencséje. A tavaly az angol Middlesbrough kárára győztes spanyolok ugyanis az egyetlen állva maradt angol együttest kapták – ám az UEFA-kupában eddig száz százalékos Tottenham a tavaly a döntő áldozati szerepét magára vállaló ’Boronál mindenképpen erősebb gárdának tűnik. És éppúgy szeretne szerepelni a glasgowi Hampden Parkban május 16-án esedékes döntőben.

A bolgár Berbatov, de az ír Keane, a francia Malbranque, vagy az angol Lennon és Defoe garancia lehet a sikerre, igaz viszont, hogy hátul sebezhetőbbnek tűnnek a londoniak, igazolta ezt az acélosnak távolról sem nevezhető portugál Braga ellen két meccsen bekapott négy találat is. Ám az 1986-ban ismétlő Real Madrid után a sorozatban újabb spanyolként duplázni óhajtó Sevilla is hasonló stílusú együttes, s mint Doneckben kiderült – a balszerencse mellett olykor nem kis mázli vezérli a csapatot.

A nyolc közé rendkívül magabiztosan továbbjutó Werder Bremen a nem kis meglepetésre a Newcastle United csapatát a nyolcaddöntőben kitessékelő Alkmaar ellen is favoritként vághat neki.

A németeket elsősorban nem az AZ valamely játékosa, hanem a kispadon olykor egyszemélyes műsort kivágó Louis van Gaal személye intheti óvatosságra. Az Ajax, a Barcelona és a holland válogatott egykori szakvezetője jól ismeri a német labdarúgást – s ha valamit a pazar támadóegységgel rendelkező brémaiak ellen is kitalál…

A fizikailag tökéletesen felkészített alkmaariak amúgy a kupasorozat nagy feltámadói. Idén 4-2-ről fordítva, idegenben lőtt góljaiknak hála múlták felül a Newcastle csapatát, tavaly pedig a Krilja Szovjetov gárdáját múlták felül úgy, hogy az idegenbeli 3-5 után hazai pályán 3-1-re nyertek.

A hispán rangadón az Espanyol és a Benfica is gyakorlatilag egyenlő eséllyel pályázhat az elődöntőbe jutásra, s igaz ez a Bayer Leverkusen-Osasuna párosítás mindkét tagjára is.

UEFA-kupa

A negyeddöntő párosítása:
AZ Alkmaar (holland)-Werder Bremen (német)
Bayer Leverkusen (német)-Osasuna (spanyol)
Sevilla (spanyol)-Tottenham Hotspur (angol)
Espanyol (spanyol)-Benfica (portugál)

A negyeddöntő mérkőzéseire április 5-én és 12-én kerül sor. Az elődöntőt április 26-án és május 3-án rendezik, a finálénak Glasgow ad otthont május 16-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik