Élet-Stílus

NHL: Modano újra csúcsközelben

Három helyen is túlóráztak az észak-amerikai jégkorong bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. Bostonban és Los Angelesben büntetőkre került sor, Vancouverben a hazaiak hirtelen halálban nyertek.

A kanadai együttes az utóbbi időben szürkébb St. Louis Blues csapatát fogadta, s a svéd Henrik Sedin, illetve a hozzá hasonlóan idei tizedik találatát ütő kanadai Trevor Linden révén már két góllal vezetett a harmadik játékrész derekán – ám az első két harmadban csupán 7 (!) lövési kísérletet jegyző Blues szinte a semmiből egyenlített. Linden honfitársa, Jamal Mayers, valamint a cseh Petr Cejanek volt eredményes, s következhetett a ráadás.

Ami mindössze hetven másodpercig tartott. Ekkor Daniel Sedin tört kapura az ikertestvérétől kapott koronggal, s esélyt sem hagyott az este folyamán 34 védést bemutató Curtis Sanfordnak.

Bostonban a mesterhármast szerző Chris Clark révén – a jobbszélső egyet akcióból, egyet emberelőnyből, egyet pedig emberhátrányból szerzett – 3-0-ra vezetett a Washington Capitals, a Bruins azonban már a 42. percben egyenlített, s innentől a kapusok eszén nem lehetett túljárni. Következtek a büntetők. Az első párban hibáztak a végrehajtók, majd a pimaszul fiatal kanadai Patrice Bergeron szerzett előnyt a hazaiaknak, s végül Phil Kessel biztosította a „bocsok” mindkét pontját

A nyugati parton a Chicago Blackhawks volt a Los Angeles Kings vendége, s a Staples Centerben is 3-3-ra végeztek a felek. Sokáig úgy tűnt, hogy a két együttes játékosai hajnalig lövik majd a büntetőket – hat pár után döntetlen volt az állás – ekkor azonban az orosz Nyikita Alekszejev gólja után a kanadai Brian Willsie kísérlete elakadt a szintén orosz Nyikolaj Habibulinban, s így a Blackhawks lehetett elégedettebb.

A szlovák Stefan Ruzicka egy góllal és két gólpasszal vezette győzelemre a Philadelphiát az Atlanta ellen. A házigazdák ebben az idényben minden meccsüket megnyerték a Thrashersszel szemben.

A Calgary elleni ismét remeklő, a michigani Livoniában született Mike Modano újabb mérföldkőhöz került közelebb azok után, hogy helyi idő szerint kedden a 39. olyan NHL-játékossá lépett elő, aki elérte az 500 gólos határt. A zsinórban negyedszer győző Dallas Stars 36 éves klasszisa a Flames elleni góljának köszönhetően ugyanis egy találatnyira van Joe Mullen rekordjától (a legendás center jelenleg a legeredményesebb Egyesült Államokban napvilágot látott jégkorongozó).

A kanadai táblázat harmadik helyezettje újabb pontokat hozott a listavezető Sidney Crosby-n. Phoenixben a kanadai Joe Thornton egy gólja mellett három gólpasszal zárt, s így az asszisztok tekintetében beérte honfitársát, igaz, összetettben még 10 egység a lemaradása.

NHL, alapszakasz, 154. játéknap
Boston Bruins-Washington Capitals 4-3 *
Philadelphia Flyers-Atlanta Thrashers 3-2
Ottawa Senators-NY Islanders 5-2
Florida Panthers-Buffalo Sabres 3-5
Carolina Hurricanes-New Jersey Devils 2-3
Dallas Stars-Calgary Flames 4-2
Edmonton Oilers-Minnesota Wild 1-2
Phoenix Coyotes-San Jose Sharks 1-5
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 3-2 – h.u.
Los Angeles Kings-Chicago Blackhawks 3-4*
* – hosszabbítás utáni szétlövésben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik