Élet-Stílus

NBA: hetedszer vesztett a Lakers

Zsinórban nyolcadik győzelmét aratta a Miami Heat. Az észak-amerikai kosárlabda bajnokságban (NBA) szereplő floridai csapat annak ellenére nyert könnyedén, hogy Dwyane Wade továbbra sem játszott.

Sőt, a gárda másik sztárja, Shaquille O’Neal szinte az egész első félidőben a kispadon ücsörgött. A pihentetett center 19 pontjából 17-et a második félidőben szerzett, s nem utolsó sorban az ő teljesítményének köszönhetően a Heat 93-86-ra legyőzte a New Jersey Nets együttesét.

A 7 lepattanót szerző O’Neal mellett Udonis Haslemre hárult a munka dandárja, s az erőcsatár 21 pontot, illetve 12 lepattanót tett a közösbe, míg Jason Williams 13 pontig, illetve 12 gólpasszig jutott.

A hazaiaknál Jason Kidd ismét közel járt a tripla-duplához: 9 pontja mellett 10 lepattanó és 14 assziszt fűződött nevéhez.

Shaquille O’Neal nyolcadik sikerét ülte sorozatban, ezzel szemben a floridai center egykori csapata csak vergődik. A Los Angeles Lakers megszakítás nélkül hetedszer szenvedett vereséget, s emellett Phil Jacksont a liga 50 ezer dollár befizetésre ítélte, amiért Kobe Bryant elleni hajtóvadászattal vádolta a bajnokság szervezőit (a hátvéd ennek ellenére 25 pontot dobott és 9 gólpasszt osztott ki).

A zseniális edző amúgy a büntetésen kívül amiatt is füstölöghet, hogy 16 éves karrierje alatt egyetlen csapatával sem szenvedett hét vereséget egymást követően. Érdekesség, hogy a házigazda Denver Nuggets együtteséből ezúttal nem Carmelo Anthony (26 pont), vagy Alan Iverson (14) bizonyult a legjobb dobónak, hanem a litván Linas Keiza (29) – a Nuggets csapatát 2005 óta erősítő 22 éves csatár természetesen karriercsúcsot repesztett.

Álomszerűen debütált a Milwaukee Bucks kispadján az új vezetőedző, Larry Krystkowiak, csapata ugyanis legyőzte a 13 mérkőzés óta veretlen, vendég San Antonio Spurst. Az együttes mellett eddig segítőként dolgozó szakembert szerdán, Terry Stotts menesztése után léptették elő.

NBA, alapszakasz, 129. játéknap
Milwaukee Bucks-San Antonio Spurs 101-90
New Jersey Nets-Miami Heat 86-93
Denver Nuggets-LA Lakers 113-86

Ajánlott videó

Olvasói sztorik