Élet-Stílus

Várhidi Péter Angliában tesztelte kiszemeltjeit

Magyar gólt és remek teljesítményeket látott Várhidi Péter, aki szerdán a helyszínen követte figyelemmel a Plymouth Argyle-Barnsley angol másodosztályú bajnoki mérkőzést.

“Négy magyar játékost láttam, s valamennyien jó formában futballoztak” – mondta Várhidi Péter. A szövetségi kapitány az Plymouth-Barnsley meccsen a hazai együttesben Tímár Krisztián és Halmosi Péter, a vendégeknél pedig Rajczi Péter és Ferenczi István formáját tesztelte, valamennyien végigjátszották a 4-2-es vendéggyőzelemmel végződött meccset.

“Elképesztően nagy iramot diktáltak a csapatok, hatalmas csata, kiélezett küzdelem zajlott a pályán – foglalta össze tapasztalatait a szövetségi kapitány az MTI-nek. – Az óriási hajtásból a mieink is kivették a részüket, rácáfolva arra a vélekedésre, hogy a magyar játékosok nem tudják felvenni a külföldi bajnokságokban megszokott ritmust. Van bennük annyi erő és energia, mint bármely más futballistában. Tímár Krisztián belső védőt játszott, egyértelműen kitűnt, hogy megtalálta a helyét, jól érzi magát a posztján. Villámgyorsan felvette a játék ritmusát, végig nagy csatát vívott Ferenczivel, labdabiztosan futballozott, és fejjátéka is jó volt. Halmosi Péter bal oldali középpályásként bizonyította,
hogy technikailag kiemelkedik csapatából,
és mentálisan is nagyon sokat fejlődött.”

A Plymouthban futballozó két magyar azonban csak a dicséretnek örülhetett a meccs után, az eredménynek nem. A hazai csapat szerzett ugyan vezetést, ám a vendégek még a szünet előtt fordítottak – igaz, a félidő lefújása előtt egyenlített az Argyle. A második játékrészben azonban a Barnsley két újabb gólt is szerzett – az utolsót Ferenczi István lőtte. A csatár ezzel folytatta remek sorozatár, hiszen hatodik bajnokiján már a hatodszor volt eredményes.

“A két magyar támadó remekül játszott, Rajczi Péter, aki ékként szerepelt, rengeteget segített a védekezésben, sokszor lépett vissza középpályára és nem mellékesen adott egy gólpasszt is. A játéka egyre érettebb, igen sokat futott és nagyon fegyelmezetten futballozott. Ferenczi István maximálisan illik a Barnsley-ba, nagyszerű hozzáállással játszik, kiválóan tartja a labdát, és nagyon gólveszélyes” – fogalmazott Várhidi.

A kapitány találkozott Buzsáky Ákossal is. A középpályás ugyan nem épült még fel teljesen a sérüléséből, de már együtt készül társaival, és a következő bajnokin valószínűleg már játszhat. A Plymouth vezetői megígérték a magyar kapitánynak, hogy küldenek neki egy DVD-t, amely olyan meccset tartalmaz, amelyet Buzsáky végigjátszott.

“Buzsákyval, ha egészséges lesz, számolok majd – közölte a kapitány. – Rajta kívül Rajczi is állandó jelöltemnek számít, a jelenlegi keretben is szerepel, de mindenkire figyelni kell, aki külföldön játszik.”

Várhidi Péter a hét végén német bajnokikat tekint meg: pénteken a Hertha-Cottbus találkozón – amelyen a hazaiak között Dárdai Pál, a vendégeknél pedig Szélesi Zoltán kaphat lehetőséget -, szombaton pedig a Hannover-Hamburg – a hazai gárda tagja Huszti Szabolcs – mérkőzésen lesz jelen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik