Élet-Stílus

NHL: előzött a Red Wings

A fő rivális Nashville Preadtors kontójára aratott újabb győzelmének köszönhetően a Detroit Red Wings az élre állt a Középső Csoportban, egyben a teljes mezőny is a nyugatiak hátát figyelheti.

A Predators elleni sikerből a két csapat Tennesee állambeli találkozóján is remeklő cseh Jiri Hudler két góllal, honfitársa Robert Lang és az orosz Pavel Dacjuk két-két gólpasszal, míg a svéd Nicklas Lidström egy góllal vette ki részét. Egy hónappal a rájátszás kezdete előtt a liga egyik legerősebb csapatának számító nashville-ieket oda-vissza elkalapáló autógyáriak immár az NHL élén feszítenek, más kérdés, hogy az egyenes kiesési rendszerű playoffban mindez édeskeveset ér – legalábbis a Red Wings csapatát felkészítő, sokat tapasztalt Mike Babcock szerint.

„Van olyan csapat, amelyiket kifejezetten szeretnénk ellenfélül? – tette fel a költői kérdést a szakvezető. “Nos, nincs. Egyforma erős együttesek várnak ránk, s ne felejtsük, az elmúlt évben épp az első négy kiemelt bukott el a rájátszás első körében, s idén a mezőny még kiegyensúlyozottabnak tűnik, mint tavaly.”

A New Jersey Devils otthonában, East Rutherfordban a Pittsburgh Penguins tartott erődemonstrációt. Az Atlanti Csoport két élcsapatának találkozóját a vendégek nyerték, akik korábban a Buffalo Sabres együttesét is megtréfálták – azaz a két legacélosabb keleti együttest múlták felül, s ez a rájátszás közeledtével biztató előjel.

A Devils ellen a 2003 óta első gól nélküli mérkőzését záró Jocelyn Thibault 25 próbálkozást hatástalanított, míg a Penguins ifjú hősei közül a kanadai Sidney Crosby és az orosz Jevgenyij Malkin egy-egy gólpasszt, a szintén kanadai Jordan Staal egy gólt tett a közösbe. A Devils előnyét négy pontosra szűkítő „Pens” sikerrel vágott vissza a február 27-én a pittsburghi Mellon Arenában elszenvedett 1-0-s vereségért.

A Calgary ellen folytatódott a kanadai-szlovák Paul Stastny menetelése. Az újonc center megszakítás nélkül 19. találkozóján szerzett legalább egy pontot, s ezzel a legendás Peter Stastny fia tovább javította a vonatkozó csúcsot (egyben veszélyezteti az Avalanchét: 19 meccsével épp apját érte be, igaz, a svéd Mats Sundin zsinórban 30 meccses rekordja még odébb van). A Flames elleni derbin egy góllal és egy gólpasszal villanó kanadai Joe Sakic volt a mezőny legjobbja.

Gólzáport eredményezett a Columbus Blue Jackets anaheimi vendégjátéka. A 4-4-el zárult rendes játékidő, illetve a ráadás után a felek szétlövésben döntöttek a győztes kilétéről. Négy eredménytelen páros után David Vyborny következett – a cseh hátvéd esélyt sem adott a Mighty Ducks kapuját őrző, szakállát vesztett Jean-Sebastien Giguere-nek.

NHL, alapszakasz, 153. játéknap:
New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins 0-3
Detroit Red Wings-Nashville Predators 4-2
Colorado Avalanche-Calgary Flames 3-2
Anaheim Mighty Ducks-Columbus Blue Jackets 4-5*
* – hosszabbítás utáni szétlövésben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik