Élet-Stílus

Hitzfeld 2008-ig marad a Bayern kispadján

Korábbi határozott elzárkózása ellenére 2008 júliusáig szóló szerződést írt alá Ottmar Hitzfeld, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője. Csütörtökön a bajor klub honlapján hivatalosan is megerősítették a sikeredző elhatározását.

„Természetesen nagyon elégedettek vagyunk, hogy ilyen hamar és könnyen meg tudtunk egyezni Ottmar Hitzfelddel” – vallotta be Uli Hoeness egy, a bajor fővárosban tartott sajtókonferencián. „Leültünk és tíz perc múlva egymás tenyerébe csaptunk. Bár minden ilyen könnyedén menne. Hallgatólagos megegyezés volt a tekintetben, hogy csupán egy esztendőt hosszabbítunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tekintenénk előbbre. Sőt, rövid időn belül még visszatérünk a közép- és hosszú távú tervekre.”

„Örülök, hogy folytathatom a munkát. Az elmúlt hét történései ráébresztettek arra, hogy még mindig sok örömöt nyújt a hivatásom, és hogy mekkora hatást gyakorlok a fiúkra. Úgy érzem, nyitott vagyok a további sikerekre. Ez volt a döntő érv a hosszabbítás mellett” – jelentette ki az 58 éves mester, aki eddig szilárdan tartotta magát ahhoz, hogy csak a szezon végéig pótolja a januárban menesztett Felix Magathot. Mint mondta, döntésével saját magát is meglepte: „Pár hete biztos nemet mondtam volna. De a dolgok hamar összhangba kerültek, egy ritmusban mozgunk a csapattal. Mi kell még? Nagyon élvezem a munkát.”

A bajor elitalakulat múlt szerdán a Real Madridot búcsúztatva 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Hitzfeld mellett segítője, Michael Henke is további egy esztendővel megtoldotta kontraktusát. A szerződéshosszabbítások kapcsán természetesen a Bayern játékosai is megszólaltak.
Bastian Schweinsteiger például külön kiemelte, hogy Hitzfeld oldottabb légkört csempészett a korábban morózus müncheni öltözőbe.
„Kifejezetten élvezek edzésekre járni. Hitzfeld alatt mindannyian tudjuk, mikor viccelődhetünk, de azt is, ha valami halálosan komoly. Nagyon örülök, hogy tovább marad, s hiszem, hogy ebből az egész csapat profitál.”

Az elmúlt években szakkommentátorként tevékenykedő tréner 1998-tól 2004-ig már irányította a Bayern felkészülését, ez idő alatt a gárda megnyerte a Bajnokok Ligáját (2001), a Világkupát (2001), négy bajnoki címet szerzett (1999, 2000, 2001, 2003), továbbá kétszer (2000, 2003) elhódította a Német-kupát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik