Élet-Stílus

UEFA: nyolc között a Leverkusen

Hazai pályán három góllal megverte a Bayer Leverkusen együttese a francia Lens-t, és ezzel bejutott a labdarúgó UEFA Kupa negyeddöntőjébe. Nem sokkal később a Werder majd az Osasuna és a Tottenham is követte a gyógyszergyáriakat.

Az első mérkőzésnek a gyógyszergyári csapat védője, Karim Haggui volt a kulcsfigurája, aki az egyenlítő gól után összehozott a franciáknak egy tizenegyest, és a bíró leküldte a pályáról. A vereség ellenére bizakodva várta az UEFA Kupát 1988-ben elhódító a visszavágót a Bayer, és végül egy sima győzelemmel be is biztosította a helyét a legjobb nyolc között.

Az első félidőben a technikailag rendkívülien jól képzett, és a védekezésre összpontosító franciák állták a rohamokat, de a következő szezonban már a Liverpoolban futballozó Voronin megtörte a gólcsendet. Az 1-0-s eredmény már a németeknek kedvezett volna, de a Leverkusen a második félidőre teljesen összezuhanó Lens ellen még kétszer betalált, Barbarez és Juan révén, és teljesen megérdemelten jutott be a negyeddöntőbe.

A német bajnokságban tavasszal visszaeső

teljesítményt nyújtó Werder is magabiztosan abszolválta a feladatát, és összesítésben kapott gól nélkül, 3-0-val lépett tovább a Celta Vigo ellen. A szerdán pályára lépő másik spanyol együttesnek jobban ment a játék: az Osasuna a Rangers védelmének egy hibáját kihasználva az odavágó 1-1-es döntetlenje után egygólos győzelmet aratott.

UEFA Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Bayer 04 Leverkusen-RC Lens 3-0
Továbbjutott a Leverkusen 4-2-es összesítéssel.

Werder Bremen-Celta Vigo 2-0
Továbbjutott: a Werder Bremen 3-0-ás összesítéssel

Osasuna-Glasgow Rangers 1-0
Továbbjutott: az Osasuna, 2-1-es összesítéssel

Tottenham Hotspur-Braga 3-2
Továbbjutott: a Tottenham Hotspur 6-4-es összesítéssel

Csütörtöki program (zárójelben az első meccs eredménye):
Sahtar Doneck-FC Sevilla (2-2)
AZ Alkmaar-Newcastle United (2-4)
Espanyol-Maccabi Haifa (0-0)
Benfica-Paris St. Germain (1-2)


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik