Élet-Stílus

Súlyos büntetéseket szabott ki az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szigorúan megbüntette a spanyol Valencia és az olasz Internazionale csapatát a két klub múlt keddi, Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágóján történt verekedés miatt, David Navarrót pedig hét hónapra eltiltotta.

A Valencia játékosa a lefújás után Nicolas Burdissót, a milánóiak argentin futballistáját ököllel arcon ütötte, és eltörte az orrát.

A mérkőzés után kirobbant tömegverekedésért (videó) a Valencia és az Internazionale is 250 ezer svájci frankot köteles befizetni az UEFA kasszájába. A spanyol klubtól Navarro mellett Carlos Marchenát is eltiltották, négy mérkőzésre. Az olaszoknál Burdisso és védőtársa, Maicon hat-hat, Ivan Cordoba három, Julio Cruz pedig két európai kupameccset lesz kénytelen kihagyni.

Súlyos büntetéseket szabott ki az UEFA 1

Navarrót ûzik az oalszok (marca)


A többi játékossal ellentétben Navarro büntetését az UEFA szeretné a nemzetközi szövetség (FIFA) által szervezett sorozatokra és a spanyol bajnokságra is kiterjesztetni.

A Valencia élt a három napon belüli fellebbezési joggal, és megtámadta az ítéletet. “Megdöbbentünk a hír hallatán, ez a büntetés nem áll arányban a tettel. Természetesen fellebbezünk, mivel még egyetlen spanyol játékos sem kapott ilyen fokú eltiltást” – közölte a klub szóvivője.

A mérkőzés nem mellesleg 0-0-ás döntetlennel ért véget, a Valencia az idegenben elért 2-2-nek köszönhetően bejutott a nyolc közé.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik