Élet-Stílus

Újabb focibotrány Olaszországban (videó)

Óriási botrányt kavart az olasz élvonalban szereplő Palermo elnöke, miután a hétvégi rangadót követően dörzsölt kis cigánynak nevezte a Fiorentina román támadóját. A román szövetség feljelentést tett.

A Palermo elnöke, Maurizio Zamparini a Bajnokok Ligája szereplésért harcoló két csapat 1-1-re végződő összecsapása után ragadtatta el magát. A Fiorentina gólját a 33. percben akkor lőtte Adrian Mutu, amikor a palermóiak egyik futballistája sérülten feküdt a gyepen. A támadó nem rúgta ki a labdát, ahogyan a sportszerűség megkövetelte volna, hanem kihasználva a lehetőséget vezetést szerzett csapatának.

„Az egyik játékosunk lesérült, de a bíró sípja néma maradt. Mutu román cigány módjára továbbjátszott.” – mondta Zamparini, akinek a szavai felzúdulást okoztak Romániában, ám az elnök ennek ellenére nem vonta vissza kijelentéseit, sőt tovább szította az érzelmeket. „Nem akartam megbántani Mutut, amikor dörzsölt kis cigánynak neveztem. Csupán emlékeztetni szeretném a viselkedésére, és arra, hogy egy posztkommunista országból érkezett. Cselekedete ösztönös volt, a nemzetiségéből

fakad. A románok génjeikben hordozzák ezt a tulajdonságot.”

A román csatár nem kívánt reagálni Zamparini kijelentéseire, és elmondta, hogy nem látta a földön fekvő játékost, ezért folytatta a játékot. A román szövetség azonban nem hagyta ennyiben a történteket, és feljelentést tett az olasz testvérszervezetnél az elnök ellen.

A szicíliai csapat trénere a gól után szintén botrányosan viselkedett. Francesco Guidolin az ellenfél trénerét és a játékosokat szidta, amiért a bíró a lelátóra küldte. Az olasz szövetség három meccsre eltiltotta a heveskedő szakembert, és 15 ezer eurós büntetés kifizetésére kötelezte.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik