Élet-Stílus

Klicsko: jöhet a Keleti Szörny

A nehézsúlyú IBF világbajnoka, az ukrán Vlagyimir Klicsko (48-3-0) nem rejtette véka alá, hogy ő is többet várt ellenfelétől, a hivatalos kihívó Ray Austintól szombat este, de nem bánkódik a gyors siker miatt. Következőre Valujevvel akar bokszolni az ukrán óriás.

Szombat este Mannheimben már a második menet közepén befejeződött a világbajnoki összecsapás Klicsko és Austin között. A küzdelem olyannyira nem volt komoly, hogy címvédőnek egyszer sem kellett használnia félelmetes jobbkezét, az amerikai ellenfele néhány balkezes ütéstől kifeküdt. „Nagyon könnyű volt. Ray Austin lassabb volt, mint a kesztyűpartnereim, de most nem választhattam meg az ellenfelem, mert ez egy kötelező mérkőzés volt. Muszáj volt megmérkőznöm Ray Austin ellen, hogy legközelebb már címegyesítésen bokszolhassak.”

Klicsko a címegyesítő mérkőzést a WBA világbajnoka, az orosz Nyikolaj Valujev (46-0-0) ellen képzeli el. „Remélem, hogy elindulunk a mérkőzés irányába, és végre megküzdhetünk. Szerintem Nyikolaj is szeretné a mérkőzést, de nem lesz egyszerű nyélbe ütni az üzletet, bár remélem, hogy a nyilvánosság nyomására létrejöhet.”

Az ukrán világbajnok elmondása szerint júniusban vagy júliusban bokszolhat a két gigász, előtte azonban Valujevnek kötelek közé kell lépnie a kötelező kihívó üzbég Ruszlan Csagajev ellen, ami nem ígérkezik egyszerűen megoldható feladatnak. „Azt hiszem, Nyikolaj meg fogja nyerni azt a meccset. Ha választhatnék, vele bokszolnék, mert Csagajev nem annyira ismert, mint ő.”

Az április 14-i címvédő mérkőzésére készülő orosz óriás is szívesen megküzdene Klicskóval. „Már százszor megkérdeztek, a válaszom mindig ugyanaz. Természetesen a menedzsmentemtől függ, de én bármikor kész vagyok ringbe lépni Vlagyimirral” – fogalmazott Valujev, aki üzent Klicskónak: „Testvér, találkozunk a ringben!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik