Élet-Stílus

Dubai: Federer negyedik sikere

A világelső Roger Federer két sima játszmában nyert az orosz Mihail Juzsnyij ellen az 1,4 millió dollár összdíjazású dubai-i keménypályás férfi tenisztorna döntőjében.

A svájci sztár öt esztendő alatt negyedik alkalommal diadalmaskodott Dubaiban, megszakítás nélkül 41. találkozóját nyerte meg, és sorozatban hetedik tornáján nem talált legyőzőre.

A zsinórban 41 győztes találkozójával beérte a legendás Bjorn Borgot, s már csak öt diadalra van a vonatkozó ranglistát vezető Guillermo Villas 1977-es teljesítményétől (Federert még az 1981-82 között domináló, 44 meccset nyerő Ivan Lendl és az 1984-ben 42 megszakítás nélküli győzelmet felvonultató John McEnroe előzi meg).

A világelső legutóbb 2006 augusztuisában szenvedett vereséget, ekkor az angol Andy Murray múlta felül a Cincinnati Mastersen. További adalék, hogy a svájci klasszis 9-0-ra módosította a Juzsnij elleni mérlegét – pedig az orosz megtette neki azt a szívességet, hogy a negyeddöntőben „eltakarította” útjából a tavaly épp Federer rovására győzni tudó spanyol Rafael Nadalt.

„Idén rajtolhattam volna jobban is, ám itt, Dubaiban mindig össze tudom szedni magam” – vélte Federer. „Szerencsére a döntőre sikerült időzítenem legjobb játékomat.”

Eredmény, döntő:
Federer (svájci, 1.)-Juzsnyij (orosz) 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik