Élet-Stílus

Federer megállította Haast

A világelső Roger Federer lesz az orosz Mihail Juzsnyij ellenfele az 1,4 millió dollár összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztorna döntőjében, miután másfél óra alatt két játszmában verte a német Tommy Haast.

A német játékos nagyon jól játszott az elmúlt hetekben, és magabiztosan készült a világelső svájci elleni összecsapásra, aki nem volt különösebben meggyőző az elmúlt napokban. Amikor azonban kellett, Roger Federer összekapta magát, és parádés produkcióval rukkolt elő. A magas színvonalú összecsapáson a svájci a tizedik egymás elleni meccsen a hetedik győzelmét aratta. A német utoljára 2002-ben múlta felül Federert.

Haas nem tudta kihasználni az adódó lehetőségeket, összesen 5 bréklabdájából egyet sem nyert meg, míg Federer az első adandó alkalommal lecsapott, és ezzel be is húzta az első szettet. A második játszmában fej-fej mellett haladtak a felek, 5:4-nél Haas ismét bréklabdához jutott, de a svájci klasszis megőrizte hidegvérét, és az adogatását, majd a fordulás után azonnal nyert két gémet.

Másfélóra után az első meccslabdáját értékesítette Federer, és ezzel bekerült a dubaji torna döntőjébe, ahol az orosz Jusznyijjal találkozik, aki a másik elődöntőben két szettben verte a svéd Söderlinget. A szombati finálé két résztvevője eddig nyolc alkalommal játszott egymással és mindig Federer nyert. Juzsnyij pályafutása során hatodszor jutott el ATP-torna fináléjába, melyek közül hármat megnyert.

Dubaji, férfi torna, elődöntő:
Federer (svájci, 1.)-Haas (német, 5.) 6:4, 7:5
Juzsnyij (orosz)-Söderling (svéd) 7:5, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik