Élet-Stílus

Pokoli visszavágó vár a veszprémiekre

Háromgólos előnnyel utazhat a német bajnokság listavezetőjéhez a Veszprém kézilabda csapata a Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében. A magyar bajnokra pokolian nehéz visszavágó vár Németországban, 10 ezer fanatikus szurkoló előtt.

Németország a hazai rendezésű világbajnokságon szerzett aranyérem óta valóságos kézilabda-lázban ég, és szinte borítékolható, hogy az MKB Veszprém ellen is zsúfolásig meg fog telni a THW Kiel tízezres arénája. Nem lesz tehát könnyű dolga a magyar bajnoknak: a rajongók abban bízhatnak, hogy a sérüléséből felépülő Carlos Perez majd csúcsformában kézilabdázik, és Peric ismét kimagaslóan véd.

A veszprémiek másodedzője Csoknyai István elégedetten nyilatkozott a szombati összecsapást követően: „Vert helyzetből fordítottunk, és sikerült háromgólos előnyre szert tennünk. Pokolian nehéz meccs volt, nagyon nagy csapatot győztünk le!” A magyarok trénere, Zdravko Zovko előzetesen ötven százalék esélyt adott a csapatának, és a Veszprémben szerzett sovány előny ellenére bizakodó.

Sok volt a hiba, mindkét oldalon

„A visszavágóra is keményen készülünk, nem feltartott kézzel megyünk a pályára, harcolni fogunk. A szombati meccs után bementünk az öltözőbe, és megbeszéltük, hogy van még hatvan perc, mindenkinek a maximumot kell hoznia, és akkor továbbjuthatunk.” – ezt már Nikola Eklemovic, a magyar bajnok szerb csillaga nyilatkozta az együttes hivatalos honlapján.

A magyar játékosok többsége kiemelte a szombati összecsapás után, hogy a csapat sokat hibázott az odavágón, és ha sikerül ezen javítani, akkor elérhető közelségbe kerülhet a bravúr.

A németeknél bizakodva várják a csütörtöki mérkőzést, a bajnokcsapatnál el sem tudják képzelni, hogy a Veszprém ellenében ne sikerülne kiharcolni a továbbjutást. „Nem olyan vészes ez a háromgólos vereség. 50 percig jól játszottunk, kézben tartottuk a mérkőzést, sőt vezettünk is. Aztán a kapkodásban kaptunk 3-4 elkerülhető gólt, aminek köszönhetően elvesztettük a mérkőzést. Az Ostseehalléban tovább kell jutnunk.” – mondta a veszprémi csata után Christian Zeitz, a németek világbajnoka.

Peric a nyerőember

A világ legjobb kapusának tartott Thierry Omeyer már óvatosabban fogalmazott: „A visszavágón még keményebben kell küzdenünk. Elsősorban a védekezésünk nem működött elég hatékonyan, ezen kell majd változtatnunk.” – mondta a spanyol, aki szerint Dejan Peric védéseinek köszönhetően tudott hátrányból fordítani a Veszprém.

A német híradások és a Kiel edzője, Noka Serdarusic is a szerb kapust nevezte a szombati odavágó kulcsfigurájának. Peric mellesleg a napokban hosszabbította meg a szerződését a 15-szörös magyar bajnokkal. A hírek szerint az új megállapodás 2009-ig szól, de az egyesület ezután is számít a kapusra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik