Élet-Stílus

Henin és Clijsters visszalépett

A FED Kupában nem lesz könnyű dolga a belga csapatnak, miután a két első számú játékos előre jelezte, hogy sűrű programja miatt nem tud kiállni az amerikaiak elleni áprilisi meccsen.

Érdekes összecsapásra lett volna kilátás, hiszen Kim Clijsters és Justine Hardenne-Henin az újra egyre jobb formába lendülő Williams-testvérekkel mérhette volna össze a tudását. A sérüléséből nemrég visszatérő amerikai lányok már közölték, hogy pályára lépnek a Fed Kupa Világcsoportjának első fordulójában, április 21-22-én Delray Beachen.

A sorozatosan sérülésekkel bajlódó Kim Clijsters az idei szezon végeztével visszavonul, és utolsó aktív évében szeretne Wimbledonban a csúcsra érni. A tornára való felkészülésnek mindent alávett, és könnyen elképzelhető, hogy emiatt a májusi Roland Garros-on sem találkozunk vele.

Justine Hardenne-Henin tavaly éppen a FED Kupa döntőjében sérült le, és két hónapot ki kellett hagynia. A tavalyi fináléban mellesleg az olaszok nyertek, miután Henin nélkül esélye sem volt a belgáknak.

Az amerikaiak ellen is csoda kell majd a továbblépéshez, hiszen a világranglista második illetve negyedik helyezettje helyett, a 112. Kirsten Flipkens és a 299. Carolina Maes fogja összemérni a tudását a Williams-lányokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik