Élet-Stílus

Leiskolázták Roddickot Memphis-ben

A címvédő Tommy Haas gyors és könnyed sikerével fejeződött be a memphisi tenisztorna. A német 1 óra 1 perc után már fogadhatta Andy Roddick gratulációját a hálónál.

A tavalyi bajnok a játék minden elemében felülmúlta az amerikai teniszezőt, és szinte hibátlan produkcióval nyerte meg pályafutása 11. ATP-versenyét. A német már egész héten elképesztően teniszezett, memphisi ellenfelei még csak bréklabdáig sem jutottak Haas adogatójátékánál.

Ilyen formában persze nem csoda, hogy Roddick sem tudott mit kezdeni német riválisával. Haas már a második adogatójátékát elvette, és elképesztő iramban, mindössze 32 perc alatt besöpörte az első szettet. A forgatókönyv a második játszmában sem változott, a német tetszés szerint nyerte a pontokat saját és ellenfele szervájánál. Egy óra után a rendkívül magabiztos Haas nyolcadik ászával tett pontot az egyoldalú összecsapás végére.

A német 1999 és tavaly után harmadszor győzött Memphis-ben, és ezzel beállította az egykori világelső Jimmy Connors rekordját, aki jelenleg épp Roddick mellett dolgozik.

Memphis, férfiak, döntő:
Haas (német, 2.)-Roddick (amerikai, 1.) 6:3, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik