Élet-Stílus

Cseh duplázott Lyonban

Két magyar elsőség és egy harmadik helyezés született a lyoni nemzetközi úszóverseny zárónapján: a szombati arany után Cseh László és Hosszú Katinka is ismételt.

A szombati 400 m után 200 m vegyesen diadalmaskodott Cseh László, míg a nőknél Hosszú Katinka – éppen fordított módon – a 200 m után nyert 400 m vegyesen is. Az utóbbi számban Jakabos Zsuzsannáé lett a bronzérem.

A franciaországi viadalon mint a márciusi, melbourne-i vb-t megelőző állomások egyikén induló olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh 1:59.77 perces idővel diadalmaskodott. Ez – akárcsak a szombati, 4:14.79 perc a hosszabbik vegyesszámban – lyoni versenyrekord, korábban itt még senki sem úszott ennyire jól, mint a Kőbánya SC klasszisa, aki a 2 percen belüli produktummal amúgy a világranglista második helyére “úszta fel” magát.

A háromfős magyar küldöttség ugyancsak vb-induló tagja, a bajai Hosszú Katinka – ugyancsak az előző napot “másolva” és Csehhez hasonlatosan medencecsúcsot jelentő teljesítménnyel – 4:45.92 perccel végzett az élen, ugyanitt a pécsi Jakabos Zsuzsanna 4:49.84-gyel csapott harmadikként a célba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik