Élet-Stílus

Visszatér a ringbe Tommy Morrison

A volt nehézsúlyú bokszvilágbajnok Tommy Morrison több mint egy évtizednyi szünet után csütörtökön ismét ringbe száll. A tizenegy éve pozitív HIV-tesztet produkáló öklöző legutóbbi vizsgálatai negatív eredményt hoztak.

Az amerikai öklöző, akit 1996-ban pozitív HIV-teszt miatt mint AIDS-vírus-hordozót kiparancsoltak a kötelek közül, most közölte: negatív lett az összes orvosi vizsgálata, és semmi akadálya nincs a visszatérésének.

A 38 éves Morrison 1993-ban szerzett nemzetközi hírnevet magának a profi boksz világában, amikor pontozással legyőzte a sportág élő legendáját, George Foremant, s a WBO szervezetnél megkaparintotta a nehézsúly világbajnoki övét. Címét még abban az évben elveszítette, s maradandót később már nem alkotott a szorítóban, ahol eddigi utolsó meccsét 1996 novemberében vívta, amikor is Marcus Rhode-ot az első menetben kiütötte. Az év februárjában diagnosztizálták nála a HIV-vírust.

A tapasztalt öklöző kedden jelentette be, hogy több ellenőrző vizsgálaton is átesett, s valamennyi negatív eredményt hozott. A nyugat-virginiai illetékes hatóságok így áldásukat adták arra, hogy ismét ringbe szálljon. Ez csütörtökön következik el, amikor négymenetesre tervezett mérkőzést vív profi pályafutása elején járó honfitársa, John Castle ellen. Morrison pazar mérleggel zárta 1996-ban karrierjét, mivel 49 meccséből 46-ot megnyert, s csupán háromszor veszített. Riválisa eredménysorában négy győzelem és két vereség áll.

“Nincs kétségem affelől, hogy jobb bokszoló vagyok, mint korábban valaha is voltam. Sokkal nyugodtabb, megfontoltabb vagyok, ami nyilván a korral együtt jár” – nyilatkozta az AP-nek Morrison, aki erre az esztendőre nyolc meccset vállalt a Top Rankkel kötött szerződésében.

Az ex-világbajnok nevére először még 1990-ben kapták fel a fejüket az emberek világszerte, amikor filmszerepet vállalt a Rocky V-ben. Morrison később, már visszavonulása után azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Arkansasban börtönbe került kábítószer- és fegyverbirtoklás vádjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik