Élet-Stílus

Arculatot vált a Bosnyák tér

Várhatóan jövőre indul és 2010-re megvalósul az új zuglói városközpont. A mintegy 40 milliárd Ft-os beruházás eredményeként végre méltó külsőt kap Zugló egyik legfrekventáltabb és legforgalmasabb tere, a Bosnyák tér.

A Mundo nevet viselő, új városközpont építésére vállalkozott lengyel beruházó cég, az Echo Investment három elismert nemzetközi építészirodát bízott meg a központ megvalósíthatósági tanulmányának megalkotásával. Az amerikai Laguarda.Low, az angol Chapman Taylor és a szintén brit Benoy feladata volt, hogy egy multifunkcionális városközpont megvalósíthatósági tanulmányát tegyék le az asztalra.


Egy olyan új városközpontban gondolkodtak, amely kielégíti a környék lakóinak igényét és szervesen kapcsolódik a körülötte megvalósuló fejlesztésekhez; fővárosi irányítással a központ tőszomszédságában alakítják ki a 4-es metró végállomását és újítják fel a Bosnyák téri Piacot is, a zuglói önkormányzat vezetésével pedig egy új sport és kulturális központot hoznak létre a Rákospatak túloldalán, a volt MTK sporttelep helyén.



Arculatot vált a Bosnyák tér 1

A Mundo terve a Csömöri út felül


A pályázatnyertes Laguarda.Low tanulmányából kiindulva a RAS Építészeti és Tervezőiroda készítette el a projekt kezdeti építészeti koncepcióját. A koncepció alapján az Echo Investmenttel már számos projektben együttműködő lengyel Mofo tervezőiroda és egy, a hetekben kiválasztásra kerülő magyar tervezőiroda készíti majd el a végleges terveket.


Az új városközpont építése a Bosnyák téri piac teljes megújulását is eredményezi a, de hogy pontosan milyen is lesz, az még tárgyalásokat igényel a kerülettel és a beruházóval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik