Élet-Stílus

Skaliczki maradt a kapitány

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége kedden egyhangúlag megerősítette posztján Skaliczki Lászlót, a férfiválogatott szövetségi kapitányát. A szakember az FN-nek elmondta, sokat jelent számára az elnökség és a válogatott játékosokat adó klubok bizalma.

Kiss István, az MKSZ elnöke a döntést követően elmondta, hogy a szövetség előbb egyeztetett a válogatott játékosokat adó négy magyar egyesület vezetőivel, majd ezt követően tárgyalta, valamint fogadta el a szakvezető minden részletre kiterjedő, önkritikus beszámolóját a németországi vb-ről.


A kilencedik hely nem tragédia

A sportvezető kiemelte, hogy a világbajnokság előtt az 1–7. hely valamelyikének megszerzését tűzték ki célul, ugyanakkor a kilencedik helyet sem értékelte tragédiaként az elnökség. Azt ugyanis már a tornát megelőzően tudni lehetett, hogy nagyon nehéz az elvárásoknak megfelelni, melyek azonban ezzel együtt sem lehettek kisebbek, hiszen az 1–7. hely olimpiai kvalifikációs tornákon indulási jogot ért.

A klubok a válogatott mellett

A klubokkal történt egyeztetésen az egyesületi képviselők teljes támogatásukról biztosították a válogatottat, jelezték, minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a nemzeti együttes Litvánia ellenében kiharcolja a részvételi lehetőséget a jövő évi Európa-bajnokságra, és kijusson a 2008-as nyári játékokra. A szövetség ugyanakkor egy cselekvési terv kidolgozását vállalta, amely segítségével javítani lehet majd a válogatott háttértámogatását, az infrastrukturális feltételeket. A cél többek között az orvosi és terapeuta bázis jelenleginél átfogóbbá, hatékonyabbá tétele, továbbá a megfelelő biztosítások rendszerének megteremtése.

Léptünk előre, de nem eleget

Az eredeti, a pekingi olimpia végéig szóló szerződésében most megerősített szakvezető beszámolójában a pozitívumokat és a negatívumokat egyaránt kiemelte. Skaliczki jónak értékelte – többek között – a válogatott fizikai és technikai állapotát a világbajnokság rajtján, és szintén kiemelte a megbízhatóan működő felállt falas védekezést is. Negatívumként említette, hogy az ilyen tempójú és hőfokú sorozatmérkőzésekhez még nem szokott fiatal játékosok teljesítménye hullámzott, a világbajnokság előrehaladtával pedig egyre lassabban születtek meg a döntések, melyek a sűrűsödő hibákhoz vezettek.

„Sokat jelent számomra az elnökség és a klubok bizalma. Úgy látom, hogy léptünk előre, de sajnos nem eleget, hiszen nem sikerült maradéktalanul megfelelnünk az elvárásoknak. A vb tapasztalatait levonva dolgozunk tovább, a jövőben elsősorban az egyéni képességek fejlesztésére és egy-egy poszt megerősítésére helyezzük a hangsúlyt” – nyilatkozta Skaliczki a honlapunknak. A kapitány továbbá kiemelte, fontosnak tartja az utánpótlás megfelelő képzését is, amellyel a játék legújabb kihívásaira is megfelelő válaszok születhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik