Élet-Stílus

Murray ismételt San Joséban

A skót Andy Murray nyerte a San Joséban rendezett férfi teniszviadalt, miután a döntőben három szettben legyőzte a horvát Ivo Karlovicot.

A 19 éves skót teniszező – aki az elődöntőben az első helyen kiemelt amerikai Andy Roddickot ütötte el a továbbjutástól – Ivo Karlovic legyőzésével megvédte bajnoki címét a floridai viadalon, egyúttal pályafutása második ATP-tornagyőzelmét aratta. A több két és fél órás csata során a hatalmas termetű horvát 26 ászt is ütött, ám a győzelemhez ez is kevésnek bizonyult.

Murray szetthátrányból fordítva nyert, köszönhetően annak, hogy a mérkőzés végén jobban koncentrált és kevesebbet hibázott horvát ellenfelénél, aki azzal vigasztalódhat, hogy 113 hibátlan adogatásával rekordot döntött San Joséban. “Köszönetet szeretnék mondani az edzőmnek, Brad Gilbertnek és az erőnléti tréneremnek, Mark Grabownak. Elképesztően sokat dolgoztunk az elmúlt hét hónapban, de ennek meg is van az eredménye, hiszen az idén már másodszor jutottam döntőbe, ráadásul most győztem is” – nyilatkozta Murray, aki a hétfőn kiadott friss világranglistán a 13. pozíciót birtokolja, míg legyőzöttje, Karlovic a 70. helyre jött fel.

San Jose, férfi torna, döntő:
A. Murray (brit, 3.)-Karlovic (horvát) 6:7, 6:4, 7:6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik