Élet-Stílus

A románokat is legyőzte a Kemény-csapat

A házigazda románok felett aratott nagykülönbségű, vasárnapi sikerrel mind a négy mérkőzését megnyerve lett tornagyőztes a magyar férfi vízilabda-válogatott a kolozsvári nemzetközi tornán.

Kemény Dénes együttese már biztos elsőként szállhatott vízbe azon a felkészülési tornán, amelynek mind az öt résztvevője ott lesz majd a márciusi, melbourne-i világbajnokságon. Így a vendéglátók is, akik kapufákkal nyitottak, míg a magyarok már az első negyedben a tőlük elvárható szinten kezdtek: Kiss és Benedek gyorsan egymás után háromszor is betalált, előbbi büntetőtőből és húzásból, utóbbi ejtésből volt eredményes. A negyed végén ez utóbbi megoldást választotta Varga Dániel is (1-4).

A folytatásban Biros átlövéssel köszönt be (1-5), utána azonban – Molnár centergólját leszámítva – kimaradtak a helyzetek, a védekezés azonban remekül működött. A harmadik nyolc percben folytatódott az addigra jellemzővé vált játék: a hazaiak hiába kísérleteztek, míg a magyarok magabiztosan, helyzeteket kidolgozva játszottak, ekkortájt azonban többször is hiba csúszott a végjátékba. A hibátlan akciók egyikének végén a center Kis messziről pattintott a román kapuba (1-7).

Majd – már a negyedik negyedben – Benedek és Hosnyánszky jóvoltából igazán tetemesre duzzadt az előny (1-9). Molnár látványos húzása jelentette a tizedik magyar gólt, majd ugyanő szerezte a befejezőt (12-3) is, miközben még Varga Dániel is betalált megúszásból, így magabiztos győzelemmel zárta kolozsvári fellépését a Kemény-csapat.

Felkészülési torna, Kolozsvár:
Románia-Magyarország 3-12 (1-4, 0-2, 0-1, 2-5)
Gól:
Molnár 3, Kiss, Benedek, Varga Dániel 2-2, Biros, Kis, Hosnyánszky 1-1.

A nap másik mérkőzésén:
Horvátország-Görögország 12-10

A torna végeredménye (a LEN-nek, az európai szövetségnek a győzelmet 3 ponttal jutalmazó számítása szerint): 1. Magyarország 12 pont, 2. Horvátország 9, 3. Németország 6, 4. Románia 3, 5. Görögország 0.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik