Élet-Stílus

NBA: Green nyerte a zsákolóversenyt (videó)

Vasárnap hajnalban különböző ügyességi versenyekre került sor az NBA Las Vegas-i All Star-hétvégéjén - a leglátványosabb számot, a zsákolóversenyt Gerald Green, a Boston kosarasa nyerte.

A Boston másodéves játékosa már a selejtezőt is megnyerte, a döntőben pedig a tavalyi győztes Nate Robinsonnál (New York) bizonyult jobbnak. Bár Dwight Howard nem került be a fináléba, pazar mutatványával elkápráztatta a Las Vegas-i közönséget: az Orlando játékosa hihetetlenül magasra ugorva egy kézzel húzta be a labdát a gyűrűbe, miközben a másik kezével egy, a saját arcképét ábrázoló matricát ragasztott a palánkra.

A hárompontos-dobó versenyszámot idén a Miamit erősítő Jason Kapono nyerte meg 24 ponttal, és egyúttal beállította Mark Price vonatkozó rekordját. Kapano mellett Gilbert Arenas (Washington) és Dirk Nowitzki (Dallas) próbálkozhatott a döntőben – az előbbi 17, az utóbbi mindössze 9 ponttal zárt. Az ügyességi számban, a Skills Challenge-ben Dwyane Wade (Miami) megvédte bajnoki címét: amíg a tavalyi NBA-finálé legjobb játékosa 26.4 másodperc alatt teljesítette a különböző feladatokat, addig ez a döntőbeli ellenfelének, Kobe Bryantnak (Los Angeles Lakers) csak 45.8 másodperc alatt sikerült.

A háromfős csapatoknak (ezeket egy-egy NBA és WNBA-játékos mellett egy korábbi klasszis alkotta) kiírt dobószámot a Chauncey Billups, Swin Cash, Bill Laimbeer összetételű Detroit nyerte meg. A fentiek mellett sor került egy különleges futóversenyre is, ezen a legendás Charles Barkley nagy mókázás

közepette legyőzte Dick Bavetta játékvezetőt. A Las Vegas-i gála fő aktakciójára, a Kelet-Nyugat összecsapására hétfőre virradóra kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik