Élet-Stílus

Hirvonen nyerte a Norvég-ralit

A finn Mikko Hirvonen nyerte a sorozatban az idén bemutatkozó Norvég-ralit. A dobogó valamennyi fokára Ford-pilóta állhatott fel.

A pályafutása második futamgyőzelmét arató Hirvonen mögött – 9.5 másodperccel elmaradva – az egy héttel ezelőtti Svéd-ralin diadalmaskodó Marcus Grönholm lett a második, míg a harmadik helyen a hazai közönség nagy örömére Henning Solberg végzett – a Ford tehát kibérelte magának a dobogót.

Egyúttal a kétszeres vb-győztes Grönholm átvette a vezetést az idei pontversenyben, mivel a címvédő és a futam előtt éllovas Sébastien Loeb szombaton balesetet szenvedett, egy hófalnak ütközött, és ezután csak nyolc perc múlva tudott újra elindulni. A francia pilóta végül 14. helyen zárta a Norvég-ralit.

Hirvonennek, Grönholmnak, valamint Henning Solbergnek köszönhetően a Ford 1979 után először “söpört”, azaz foglalhatta el a dobogó valamennyi fokát világbajnoki futamon, továbbá a gyár a Svéd-rali után sorozatban második sikerét aratta. Két havas verseny után a murvás mexikói pályákon folytatódik majd a sorozat március 9-11. között.

Norvég-rali, 18 gyorsasági szakasz, 259,93 km:
1. Mikko Hirvonen (finn, Ford) 3:28:17
2. Marcus Grönholm (finn, Ford) 9.5 mp h.
3. Henning Solberg (norvég, Ford) 3:44.6 p h.

A vb-pontverseny állása :
1. Marcus Grönholm (finn, Ford) 24 pont
2. Mikko Hirvonen (finn, Ford) 20
3. Sébastien Loeb (francia, Citroen) 18

A csapatverseny állása:
1. Ford BP 44 pont
2. Citroen Total 28
3. Stobart M-Sport Ford 16

Ajánlott videó

Olvasói sztorik