Élet-Stílus

Bodor Richárd a tizedik vb-csapattag

Bodor Richárd, a pécsiek Eb-bronzérmes versenyzője került be tizedikként a melbourne-i vb-re utazó magyar úszócsapatba.

Erről Kiss László szövetségi kapitány határozott még vasárnap este, nem várva tovább a döntéssel. A szakember elmondta: a Komjádi uszodában rendezett felkészülési viadal tapasztalatai alapján úgy látta, hogy a másik csapattagság-várományos Jakabos Zsuzsannánál egyértelműen jobb választás Bodor, aki az akarati tényezőket tekintve és felkészültségben is előbbre tart az ifjúsági Európa-bajnoknőnél.

Vasárnap amúgy az olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-aranyérmes Cseh László – aki a világ idei legjobbját érte el 400 m vegyesen 4:13.63 perccel szombaton – 200 méter gyorson remekelt: életében először került 2 percen belülre, ami a hosszabb vegyesszám szempontjából biztató. A vb-szereplést tekintve Kiss László hasonlóképpen reménykeltőnek ítélte Szepesi Nikolett 2:11.40-es, egyéni csúcsot jelentő teljesítményét 200 méter háton. Megfelelt a hosszú hónapok óta először versenyző, az ausztráliai vb-t kihagyó Kovács Ágnes is, aki 50 mellen 32.64 másodperccel nyert, alig hat tizeddel maradva el a tavalyi, Eb-bronzérmet érő produktumától.

“A világbajnoki felkészülést illetően jó úton haladunk, s bízom benne, hogy egyfelől az olimpiai ezüstérmes, rövidpályás Európa-bajnok Gyurta Dani mielőbb meggyógyul, másfelől a többieket elkerüli a betegség, és a válogatottal jó kéthetes edzőtábort tudunk tartani, mielőtt március közepén elutaznánk a világbajnokságra” – mondta a szövetségi kapitány.

A vb-csapat névsora: Bodor Richárd, Cseh László, Gyurta Dániel, Kerékjártó Tamás, Kis Gergő, Verrasztó Dávid, illetve Boulsevicz Beatrix, Hosszú Katinka, Szepesi Nikolett, Verrasztó Evelyn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik