Élet-Stílus

Fontos győri győzelem a BL-ben

A Győri Audi ETO KC nagy lépést tett a negyeddöntő felé, miután győzelmet aratott a vendég montenegrói Buducnost Podgorica felett a női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó előtti csoportfordulójában.

Görbicz Anita combsérülés miatt nem vállalta a játékos, és az irányító nélkül nehezen lendült bele a Győr, amely csak négy és fél perc után talált be először a kapuba. Ezt követően a vendégek rendre vezettek, a hazaiak csak egyenlíteni tudtak. Aztán emberelőnyben, a 19. percben jött a fordulat, és a feljavuló védelemnek is köszönhetően sikerült ellépni.

A második játékrész elején hazai emberhátrány alatt felzárkózott a Podgorica, ám lendülete nem tartott sokáig, visszaállt, majd tovább nőtt a korábbi különbség. A végén már csak a győzelem mértéke volt kérdés.

A siker azt jelenti, hogy a Győr nagy valószínűséggel negyeddöntős lesz, és – mivel az eddig hibátlan orosz Lada Toljatti vasárnap otthon fogadja a norvég Byasen Trondheimet – vélhetően csoportmásodikként jut tovább. Az ETO jövő vasárnap a Toljattit fogadja.

Bajnokok Ligája, 5. forduló
B csoport
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 28-20

Az állás
1. Lada Toljatti (orosz) 8 pont/4 mérkőzés
2. Győr 6/5
3. Byasen Trondheim (norvég) 4/4
4. Podgorica 0/5

D csoport
Kometal Szkopje (macedón) – Budapest Bank-FTC 31-28

Az állás
1. Hypo Niederösterreich (osztrák) 8 pont/4 mérkőzés
2. Slagelse (dán) 6/4
3. FTC 2/5 (149-161)
4. Szkopje 2/5 (120-140)

EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Dunaferr-Kiskunhalas 31-20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik