Élet-Stílus

Vasárnap indul Kovács Ágnes versenyszezonja

A márciusi, melbourne-i világbajnokságot kihagyja, az év más fontos versenyein – például a hétvégén esedékes felmérőn – azonban elindul Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszónk.

Kovács Ágnes tavaly nyáron, a budapesti Európa-bajnokságon versenyzett utoljára, így vasárnap bő félévi szünet után áll rajthoz ismét. „A margitszigeti, három bronzérmet is hozó Eb után most vasárnap lesz az első fellépésem a Komjádi uszodában, ahol a vb-re készülő teljes válogatott keret szerepel. Én 50 méteren mellen tesztelem magam, hogy hol tartok a felkészülésben – újságolta Kovács Ágnes, aki január eleje óta edz. „Az alapozás időszaka a mostani, ezzel együtt kíváncsi vagyok, mit tudok a legrövidebb távomon. Az olimpiára előírt kvalifikációs szinteket 100 és 200 méter mellen mielőbb teljesíteni akarom, erre pedig március közepétől lesz majd módom.”

A folytatást illetően jelezte: a 2008-as nyári ötkarikás játékok előtti fontosabb állomásokat végigjárja. „Idén a Debrecenben rendezendő rövidpályás Európa-bajnokságra akarok százszázalékos állapotban lenni, de előtte az ob mellett örömmel veszek részt az egyetemisták augusztusi világjátékán, a bangkoki Universiadén már csak azért is, mert ilyenen eddig még sosem indultam” – nyilatkozta a kiválóság, aki hozzátette még, hogy a medencén kívül már van friss sikerélménye, mivel a „Közgázon”, ahol közgazdász–szociológus szakon másoddiplomája megszerzésére készül, eredményesen túljutott az első féléven.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik