Élet-Stílus

Mazoch elhagyhatta a kórházat

Elhagyta a prágai kórházat Jan Mazoch cseh síugró, aki január 20-án szenvedett súlyos fejsérülést a zakopanei Világkupa-viadalon.


A szörnyű balesete után néhány napig mesterséges kómában tartott cseh versenyzőt január 31-én költöztették át Krakkóból a prágai katonai kórházba, ahol a vártnál lényegesen gyorsabban javult az állapota. “Jan már remekül érzi magát, szerencsére napról napra jobban van” – nyilatkozta Jan Baier, a fiatal síugró menedzsere, hozzátéve: Mazoch egy nyugodt helyen folytatja a rehabilitációt, ám azt nem kívánta elárulni, hogy védencét hová szállították.

Mazoch január 20-án, Zakopanében ugrás közben elvesztette egyensúlyát, és a hátára, valamint a fejére esett, a baleset következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az orvosok szerint Mazoh teljesen felgyógyulhat, és folytathatja sportolói pályafutását. “Állapota gyorsan javul, jó esélye van arra, hogy újra ugorjon. Tudom, ő is ezt akarja” – jegyezte meg korábban Marek Moskala, a sportoló sérüléseit először ellátó krakkói klinika igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik