Élet-Stílus

Ferrari: mit csinál Schumacher?

Kimi Räikkönen, a Forma-1-es Ferrari csapat finn pilótája kijelentette, nem tudja, hogy mit csinál az istállónál szaktanácsadóként alkalmazott hétszeres világbajnok Michael Schumacher.

“Amíg Michael versenyzett, nem sokat beszéltünk egymással, mert egymás vetélytársai voltunk, különböző csapatok alkalmazásában álltunk. Most azért nem vagyunk napi kapcsolatban, mert nem találkozunk. Őszintén szólva fogalmam sincs arról, hogy mit csinál Michael az istállónál” – mondta a finn versenyző a L’Equipe című francia lapban.

Räikkönent – elmondása szerint – az sem zavarná, ha Schumacher felügyelné a munkáját. “Teljesen természetes, hogy figyelik és értékelik a teljesítményemet, de ezzel nem foglalkozom. Nem számít, hogy ki és mikor figyel rám. Engem csak az érdekel, hogy a maximumot nyújtsam, így az sem izgatna különösebben, ha Michaelt bíznák meg azzal, hogy véleményt nyilvánítson a munkámról.”

A Jégembernek becézett pilóta azt is elárulta, amikor megegyezett a Ferrarival, még nem tudta, hogy Schumacher visszavonul a szezon végén. Räikkönen állítja, akkor aláírt volna a Scuderiához, ha a hétszeres világbajnok marad a csapatnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik