Élet-Stílus

Czink már a nyolc között

Czink Melinda a második fordulót is sikerrel vette a 175 ezer dollár összdíjazású indiai női tenisztornán, és ezzel bejutott a nyolc közé.

A tavaly ugyanitt elődöntőig menetelt magyar teniszező a tajvani Szu Vej Hsziét győzte le három szoros játszmában. A világranglistán 107. Czink az első fordulóban játszott mérkőzéséhez hasonlóan, ezúttal is szetthátrányból fordítva tudott győzni.

“A döntő játszmában már 4:0-ra vezettem, amikor lemerevedtem, többet rontottam és az ellenfelem kiegyenlített. Nagyon koncentráltam, hogy ne hibázzak, mert a tajvani olyan volt, mint egy gumifal, szinte minden labda visszajött tőle. Szerencsére sikerült megnyugodnom” – nyilatkozta Czink.

A magyar hölgy következő ellenfele az izraeli Tzipora Obziler lesz, aki a harmadik kiemelt orosz Vaszilisza Bardinát verte könnyedén (6:1, 6:2) a nyolc közé jutásért. Czink és soros riválisa WTA-tornán eddig kétszer mérkőztek egymással, az állás 1-1.

“Nagyon jó barátok vagyunk Tziporával. Mondtam neki, látom, hogy remek formában van, de figyelmeztettem, hogy én még jobb leszek” – fogalmazott a várakozását illetően Czink.

Bangalore, női torna, 2. forduló:
Czink Melinda-Szu (tajvani) 4:6, 7:6, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik