Élet-Stílus

Pofozkodásba torkollott a magyar-olasz

A vébére készülő olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a szintén a szűk nemzetközi élvonalhoz tartozó olasz nemzeti együttessel Kecskeméten döntetlent játszott egy nem túl barátságos meccsen.

A márciusi, 16 csapatos melbourne-i világbajnokságra készülő, ott egyébként külön négyesbe sorsolt két válogatott a közös gyakorlások, kétkapuzások közepette kedd este hivatalos meccsen is összemérte erejét a városi uszodában.

A 19 fős keretből Kemény Dénes szövetségi kapitány öt embert kényszerűen pihentetett, végig a kispadon maradt Baksa László, a fiatal hálóőr, vízbe szállt ugyanakkor az Itáliában légióskodó szupertrió, a kapuban Szécsi Zoltán, a mezőnyben pedig Kásás Tamás és Madaras Norbert. Játéklehetőséghez jutott továbbá a válogatottba majd kétévi szünet után visszatért Benedek Tibor, valamint Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel és Varga Dénes.

Telt ház előtt 2-0-ra, majd 4-2-re is az olaszok vezettek, s mivel kihagyott büntető és négy kapufa is szerepelt a magyar statisztikában, a félidős nagyszünetre Benedek utolsó pillanatban elkövetett remek pattintása nyomán 5-4-es vendégelőnynél vonulhattak a csapatok.

A gólgazdag első, s a találatszegény második nyolc perc után a harmadik negyedben – 2-2-után másodszor – egyenlő lett az állás (5-5), majd Madaras bal felső sarkos pazar bombájával először vezetett a Kemény-csapat. A befejező játékrészre 7-7-tel fordultak a csapatok, s a helyzet 6 perc lepergése után is ugyanez volt, végül 1:27 perccel a vége előtt a mezőny legjobbja, a negyedszer is eredményes Benedek kilőtte a jobb felső sarkot (8-7), de az itáliaiaknak még maradt idejük és erejük az egyenlítésre.

A végjátékban, a nyolcadik olasz találatot követően Bencivenga fejbe vágta Szécsit, amit kisebb verekedés követett, de botrány szerencsére nem lett a dologból: a csetepaté amilyen gyorsan kitört, annyira hamar el is ült.

A magyar válogatott csütörtöktől a kolozsvári nemzetközi tornán szerepel a horvát, a görög, a német és a vendéglátó román együttes társaságában.

Kemény Dénes: „Nagyon szerettük volna kiszolgálni a lelkes közönséget, mert megérdemelte volna, mindent meg is tettünk ezért, de sok helyzetet kihagytunk, így aztán győzelem helyett döntetlen lett a vége.”

Barátságos találkozó:
Magyarország-Olaszország 8-8
Góldobók:
Benedek 4, Madaras 2, Molnár, Fodor 1-1, illetve Giorgetti, Postiglione 2-2, Galetta, Di Costanzo, Fiorentini, Rizzo 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik