Élet-Stílus

Másodszor is csúcsra ért Svindal

A norvég versenyző a lesiklás után az óriás-műlesiklásban sem talált legyőzőre a svédországi Arében zajló alpesi sí-világbajnokságon. Az osztrákok továbbra is gyatrán szerepelnek, a címvédő Raich kiesett Hermann Maier pedig csak a 21. helyen zárt.

Az összetett Világkupában is élen álló Aksel Lund Svindal az első futam után csak a negyedik helyen állt, de második nekifutásra egészen parádésan teljesített, és közel fél másodpercet vert az első futam után vezető svájci Daniel Albrechtre, aki nem kis meglepetésre a múlt héten aranyérmet nyert szuperkombinációban.

A svájci síelő az első kör után, ha csak hajszálnyival – egészen pontosan 0,07 másodperccel – vezetett a kanadai Francois Bourque és további 0,03-al Marc Berthod előtt. A két utóbbi versenyző azonban nagyon elrontotta a második futamát.

Az óriás-műlesiklás címvédője, az osztrák Benjamin Raich eddig sem jutott, hiszen két honfitársával – Christoph Gruberrel és Hannes Reichelttel – egyetemben már elsőre sem tudott lejönni a pályán.

A szám másik esélyesén, az amerikai Bode Milleren az sem segített, hogy az ő edzője tűzte ki a pályát: a második körben sokat hibázott, és végül a 15. hellyel kellett megelégednie.

Are, világbajnokság, férfi óriás-műlesiklás:
1. Aksel Lund Svindal (Norvégia) 2:19,64 p (1. futam 1:09,67, 2. futam 1:09,97)
2. Daniel Albrecht (Svájc) 2:20,12 (1:09,44/1:10,68)
3. Didier Cuche (Svájc) 2:20,56 (1:09,98/1:10,58)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik