Élet-Stílus

Kipotyogtak a sztárok Marseille-ben

Az első és a második kiemelt búcsúzott is a Marseille férfi tenisztorna 1. fordulójában. Az Australian Openen a negyeddöntőben elbukó Davigyenkónak egy svéd játékossal gyűlt meg a baja, a horvát Ljubicic-ot pedig a szinte a teljesen ismeretlen Nicolas Mahut ejtette ki.

A szervezők nagy bánatára egyre csak fogyatkoznak a nagy nevek a marseille-i ATP-tornán. A világranglista második Rafael Nadal el sem utazott Franciaországba, mivel a combsérülése nem jött rendbe, és szerdán az első körben két további favorit is elbúcsúzott.

Nyikolaj Davigyenko a mérkőzés elején az esélyeknek megfelelően kétszer is elnyerte Robin Söderling adogatását, és simán hozta az első szettet. A másodikban aztán 2004-ben második svéd összeszedte magát, és a kilencedik gémben elvette ellenfele szerváját. Az előnyt a továbbiakban nem engedte ki a kezéből, és kiegyenlített.

A harmadik, döntő szettben a világranglista-harmadik orosz szokatlanul sokat hibázott, és a 23 hellyel hátrébb besorolt riválisa már az első meccslabdáját értékesítve kiejtette. “Sajnos a meccset megelőzően nem gyakorolhattam a pályán, ezért aztán nehezen szoktam meg a körülményeket.” – nyilatkozta a vesztes orosz.

Hasonló sorsra jutott a Nadal kiesésével másodikként rangsorolt Ivan Ljubicic is. A horvát klasszis két sima szettben maradt alul a hazai pályán szereplő Nicolas Mahut-val szemben.

Marseille, ATP-torna, 1. forduló:
Mahut (francia)-Ljubicic (horvát, 2.) 6:4, 6:4
Söderling (svéd)-Davigyenko (orosz, 1.) 3:6, 6:4, 6:1
Björkman (svéd)-Bracciali (olasz) 6:3, 6:2
Seppi (olasz) – Ancic (horvát, 3.) 0:4-nél a horvát feladta
Johansson (svéd) – Bastl (svájci) 4:6, 7:5, 6:3
Hewitt (ausztrál, 8.)-Llorda (francia) 4:6, 6:1, 6:4
Nieminen (finn)-Chardy (francia) 6:7, 7:6, 7:6
Ferrer (spanyol, 5.)-Clement (francia) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik