Élet-Stílus

Shane Mosley ismét világbajnok

"Sugar" Shane Mosley közel öt esztendő után vasárnap hajnalban ismét a számára rengeteg sikert garantáló váltósúlyban bokszolt. A visszatérés nem is sikerülhetett volna jobban.

Mosley a WBA korábbi világbajnokával, Luis Collazóval csapott öszze a WBC interim világbajnoki övért. A remek “Sugar” egy ideje tervezi a visszatérést, de miután Fernando Vargas ellen tavaly kétszer is hatalmas bevétellel kecsegtető mérkőzésen vett részt, csak az elmúlt időben fogyasztott vissza váltósúlyba.

Előzetesen többen arra számítottak, hogy Luis Collazo komolyan veszélyeztetheti Mosley váltósúlyú terveit, hiszen a brooklyni pontosan egy évtizeddel fiatalabb, ragyogó kézsebességű, erős fizikumú fordított alapállású bokszoló.

Ennek ellenére a mérkőzés Mosley szándéka szerint alakult, aki a szokásos agresszív harcmodorával próbálta ráerőltetni akaratát ellenfelére.

Az első két menetben kicsit pontatlan volt, de ezt követően – precíz testütésekkel operálva – hatékonyan dolgozott, és talán a 9. menetet kivéve (amit szoros csatában elveszthetett) végig uralta a mérkőzést, ráadásul a 11. menet végén egy jobbhoroggal padlóra is küldte ellenfelét.

A végeredmény 119-108, 118-109 és 118-109 arányú egyhangú pontozásos Shane Mosley (44-4-0) győzelem, aki így újra világbajnok lett a váltósúlyú kategóriában. Címe ugyanakkor csupán interim (ideiglenes) öv, hiszen amennyiben a világbajnok Floyd Mayweather Jr. az Oscar De La Hoya elleni májusi mérőzése után visszatér váltósúlyba, Mosleynak ki kell állnia ellene.

Ha Mayweather nem tér vissza, Mosley automatikusan
“teljes jogú” világbajnok lesz.

WBC vb-címmérkőzés, Las Vegas
Váltósúly

Mosley (amerikai)-Collazo (amerikai) p.gy.
(119-108, 118-109, 118-109)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik