Élet-Stílus

MOB: pénzmegvonással fenyeget a T-Mobile

Ha csak egyetlen magyar sportolót is doppingoláson érnek az olimpiai sportágak valamelyikében az olimpiai kerettagok közül, a T-Mobile - a zéró tolerancia politikáját követve - azonnali hatállyal ki fog szállni a honi ötkarikás mozgalom támogatásából.

A szigorú hangú bejelentést Winkler János, a mobiltelefonos cég üzletágvezetője tette azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen Schmitt Pál MOB-elnök is jelen volt, és ahol a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve gyémánt fokozatú főtámogatója, a T-Mobile további hosszú távú együttműködését erősítették meg.

Az eseményen írták alá a cég támogatói szerződését Cseh László úszó világ- és Európa-bajnokkal, a 2008-as pekingi olimpia egyik legbiztosabb magyar éremesélyesével. A hasonló kontraktust már korábban megkötötték a tavalyi, budakalászi öttusa Eb-n aranyérmes Vörös Zsuzsannával és Balogh Gáborral, továbbá az olimpiai bajnok kajakos klasszissal, a 2006-os, szegedi vb-n három aranyérmet is nyerő Janics Natasával, s rövidesen megállapodás születhet a hazai férfi vízilabdabajnok Domino-BHSE csapatával is.

Cseh László utóbb elmondta, hogy teljes erővel készül a márciusi, melbourne-i világbajnokságra, kőkeményen edz, rendben van az önbizalma is, amit tovább növelhet, ha jó versenyeredményt ér el még a vb előtt. Az MTI érdeklődésére a Kőbánya ASC klasszisa elárulta, hogy az ausztráliai csúcstalálkozón a 400 és 200 méteres vegyes mellett – mivel a versenyprogramban minden további választás komolyan ütközött volna két fő számával – még a 200 m gyorson indul, de itt kifejezetten csak a gyakorlás, a vb-légkörrel való ismerkedés szándékával, eredménykényszer nélkül.

Egy másik kiváló úszó, az athéni olimpiai ezüstérmes, majd az ötkarikás játékokat követő hullámvölgyből kilábaló Gyurta Dániel került a középpontba azzal, hogy a legjobb utánpótláskorúak között – egy ötfős szakkuratórium döntése nyomán – ő érdemelte ki az Év sportolója címet, s ezúttal vehette át az ezért járó serleget. A lányoknál öttusázó, a junior Európa-bajnokságon bronzérmes Bartalis Zsófia diadalmaskodott.

Az eseményen bemutatkozott a MOB megújult honlapja, amelyről – kuriózum gyanánt – letölthetők például régi olimpiák magyar sikereit megörökítő hang- és filmfelvételek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik