Élet-Stílus

Újabb bravúrra készülnek a soproni lányok

A Sopron nem mindennapi bravúrral három mérkőzésen kiverte a női kosárlabda Euroligából az előzetesen esélyesebbnek tartott orosz Jekatyerinburgot. A csapat trénerét kérdeztük a siker titkáról és a következő, negyeddöntőbeli ellenfélről, a kiírás egyik favoritjáról.

A sorozat 2004-es bajnoka összesítésben 2-1-re maradt alul az MKB-Euroleasing Sopronnal szemben, amely a sorsdöntő hazai meccsen, végig kontrollálva a játékot megérdemelten szerezte meg a második győzelmet. A csapat trénere Székely Norbert szerint a szenzációs siker a csapaton belüli egységnek, a csapatmunkának és a hazai közönség frenetikus biztatásának köszönhető.

“Mindhárom mérkőzés kiegyensúlyozott játékot hozott. Az orosz csapat játékosállománya erősebb a miénknél, de ennek ellenére kontrolláltuk a meccset, és megérdemelten kerültünk Európa nyolc legjobb csapata közé.” – nyilatkozta lapunknak a tréner. “A kosárlabda a hibák sportja, az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik. Voltak a mérkőzésen kisebb hullámvölgyek, de az ilyen esetekben arra biztattam a lányokat, hogy nyugodjanak meg, koncentráljanak jobban a védekezésre, és ne hagyják magukat kizökkenteni a nyugalmukból.”

Székely szerint a következő körben a szerdán mutatottnál is jobb teljesítményre lesz szükség, ha a Sopron be akar kerülni a Final Fourba. “A Szamara ellentétben a Jekatyerinburggal rendkívülien összeszokott csapat. Gyakorlatilag három éve ilyen felállásban játszanak együtt az oroszok, a keret tele van világklasszis játékosokkal. A szerdai összecsapáson szenzációsan játszottunk, de ennél sokkal többre lesz szükség, már csak azért is, mert ezúttal nem nálunk lesz a pályaelőny.” – fogalmazott Székely. A Szamara a rendkívülien erős hazai bajnokságot toronymagasan vezeti, és a szakemberek szerint az Euroligában a végső győzelemre esélyes csapatok szűk köréhez tartozik.

“Az Euroligában a Szamara hazai pályán szinte verhetetlen, de bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a bravúrra. A taktikai repertoárunk adott, egy-két dolgon kell majd változtatnunk, de amíg nem láttuk az ellenfél meccseiről készült felvételeket, nem szeretnék erről beszélni. Minden csapatnak van gyenge pontja, megpróbáljuk majd ezeket a lányokkal és a szakmai stábbal pontosan feltérképezni.” – mondta a tréner. A Szamara elleni először idegenben február 20-án lép pályára a Sopron, a második hazai mérkőzést három nappal később rendezik. Amennyiben szükség lesz a harmadik összecsapásra, ismét a Sopronnak kell utaznia február 28-án.

Az Euroliga párharc előtt azonban még egy bajnoki forduló és két kupameccs vár a lányokra. A tréner elmondása szerint nem kell külön feltüzelni a lányokat egy ilyen parázs csatát követően a kisebb presztízsű hazai mérkőzésekre. “Ez különbözteti meg a jó csapatot a gyengétől. A pénteki edzésen példás odaadással dolgoztak a lányok. Lassan kezdünk profi csapattá válni.” – nyilatkozta Székely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik