Élet-Stílus

A hajrában bukott el a selecao

A ciprusi tornával egy időben több barátságos mérkőzést játszottak. A legnagyobb érdeklődéssel várt találkozón a portugálok az utolsó percekben szerzett két góllal verték a brazil labdarúgó válogatottat.

A brazilok nem a legjobb összeállításukban léptek pályára, hiszen Ronaldinho térdfájdalmai miatt nem vállalta a játékot az Arsenal otthonában megrendezett kedd esti találkozón. A Barcelona sztárja a Real Zaragoza ellen otthon 1-0-ra elveszített múlt szerdai Spanyol Kupa-negyeddöntős mérkőzésén sérült meg, és a vasárnapi bajnokit is kénytelen volt kihagyni. Ronaldinho mellett az eindhoveni Alexre sem számíthatott a brazil szövetségi kapitány.

A portugáloknál először viselte a csapatkapitányi szalagot az utóbbi hetekben kirobbanó formában futballozó, a hétfőn 22. születésnapját ünneplő Cristiano Ronaldo.

Maga a mérkőzés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és a 60 ezer nézőt nem kápráztatták el a világsztárok. A braziloknál szinte csak Kaká nyújtott elfogadható teljesítményt, komoly helyzete egészen a hajráig azonban egyik csapatnak sem volt. A legnagyobb lehetőséget még az első félidőben a világbajnok Lució puskázta el: az előrehúzódó védő lövése a felső lécen csattant.

A nézők már beletörődtek a gól nélküli döntetlenbe, amikor a Ronaldo helyére érkező Simao Sabrosa egy jobb oldalról érkező beadást bombázott a 82. percben a bal alsó sarokba. Öt perccel később Ricardo Carvalho állította be a brazilok számára cseppet sem biztató végeredményt.

A brazilok trénere érthetően csalódottan válaszolt az újságírók kérdéseire a találkozót követően. „Tudtuk, hogy veszélyes riválissal állunk szemben, és ellenfelünk rámutatott a hibáinkra. Rengeteget kell még fejlődnünk, ha eredményesek akarunk lenni a jövőben. A vereségért vállalom a felelősséget” – mondta Dunga.

Barátságos mérkőzések:
Ausztrália-Dánia 1-3
Észak-Írország – Wales 0-0
Görögország-Koreai Köztársaság 0-1
Brazília-Portugália 0-2
Mali-Litvánia 3-1
Ghána-Nigéria 4-1
Elefántcsontpart-Guinea 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik