Élet-Stílus

Elszomorító vereség Ciprustól

Az alaposan felforgatott magyar labdarúgó válogatott simán kikapott a korántsem acélos házigazdáktól a ciprusi torna első meccsén. A fiatalok közül egyedül a csereként érkező Priskin nyújtott jó teljesítményt.

Várhidi Péter szövetségi kapitány a mérkőzés előtt elmondta, hogy nem számít az eredmény, az a lényeg, hogy a jó pár újonccal felálló válogatott összeszokjon. Nos, nagyon sok munka vár még a kapitányra és a fiatal csapatra. A ciprusiak különösebb megerőltetés nélkül jutottak be a szerdai döntőbe, ahol a bolgárokkal találkoznak, akik a korábbi meccsen két góllal megverték a letteket.

Az eredménnyel valóban nincs is baj, hiszen a magyar csapat az utóbbi időben már egyetlen ellenfelét sem veheti félvállról, a ciprusiak pedig az írek kiütésével, illetve a világbajnoki bronzérmes németek ellen nyújtott teljesítményükkel megmutatták, hogy senki nem becsülheti le őket. Az azonban rossz szájízt hagyott maga után, hogy a mérkőzés első 80 percében egyetlen egy (!) épkézláb támadása nem volt a válogatottnak. Priskin Tamás szépítő gólja már későn érkezett, hiába pörgött fel az utolsó percekre a magyar csapat, a rutinosan időt húzó, és a ciprusi bíró által is támogatott hazaiak kibekkelték a hátralévő időt.

A ritka alacsony színvonalú mérkőzésre nem érdemes sok szót vesztegetni. A magyarok lendületesen kezdtek, de már ekkor rengeteg hibával játszott az együttes, majd szépen lassan átvette a játék irányítását az ellenfél, anélkül, hogy ezért különösebben meg kellett volna izzadnia. A védelem elfogadható teljesítményt nyújtott, de támadásaink gyakorlatilag nem voltak. Csak rögzített helyzetből veszélyeztettük a ciprusiak kapuját – azt sem sokszor. A 18. percben négy szerencsétlenkedő magyar védő között Jiaszumisz vezetést szerzett, és innentől kezdve nem sok mindent csináltak a hazaiak. A magyarok pedig hiábavalóan próbálkoztak.

A második félidőben mindkét szakvezető serényen cserélt, de a magyarok játékán ez sem lendített. A ciprusi csapat beállt védekezni, és egy gyönyörű kontrából növelte is az előnyét. A csereként érkező Priskin látványos magánakciója meghozta a lélektanilag fontos szépítő gólt, de az eredmény a későbbiekben már nem változott.

Várhidi Péter: Ahogyan elveszítettük ezt a mérkőzést, ugyanúgy meg is nyerhettük volna. Ha újra lehetne játszani a találkozót egy év múlva, biztosan mi lennénk a jobbak. Bátran tovább kell mennünk a megkezdett úton, nem kell idegeskednünk, mert bár bosszantó a vereség, de az első húsz perctől eltekintve – amikor még nem éreztük a játék ritmusát – egyenrangú erők küzdelme folyt. Változatlanul az a véleményem, hogy a megfiatalított magyar válogatott szép jövő előtt áll – áll a MLSZ honlapján a magyar szakvezető értékelése.

Ciprus-Magyarország 2-1
Limasszol
Bíró: Panajotisz Geraszimu (ciprusi)
Gól: Jiaszumisz (18.), Okkasz (73.) illetve Priskin (89.)

A ciprusi kezdőcsapat:
Morfisz – Ilia, Szaciasz, Haralambusz, Paraszkevasz – Lambrosz, Aszimakisz, Kriszosztomosz, Karalampidisz – Jiaszumisz, Okkasz

A magyar kezdőcsapat:
Végh – Csizmadia, Balogh, Juhász, Vanczák – Tóth B., Vass, Huszti – Sándor Gy. – Gera, Hrepka

A másik meccsen:
Bulgária-Lettország 2-0
Gól:
Surnis (14., öngól), Jovov (33.)

A szerdai program:
3. helyért: Magyarország-Lettország, Limasszol 16 ó

Döntő: Bulgária-Ciprus, Nicosia 18 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik