Élet-Stílus

Ciprus-Magyarország élő közvetítés

A megfiatalított magyar válogatott az új szövetségi kapitány irányításával első idei erőpróbájára készül Cipruson a házigazda válogatottja ellen.

Ciprus-Magyarország 2-1
Limasszol
Bíró: Panajotisz Geraszimu (ciprusi)
Gól: Jiaszumisz (18.), Okkasz (73.) illetve Priskin (89.)

A ciprusi kezdőcsapat:
Morfisz – Ilia, Szaciasz, Haralambusz, Paraszkevasz – Lambrosz, Aszimakisz, Kriszosztomosz, Karalampidisz – Jiaszumisz, Okkasz

A magyar kezdőcsapat:
Végh – Csizmadia, Balogh, Juhász, Vanczák – Tóth B., Vass, Huszti – Sándor Gy. – Gera, Hrepka

93. perc: Vége a meccsnek. Többre nem futotta a megfiatalított magyar válogatottól. A ciprusiak holnap a bolgárokkal játsszák a döntőt, a Várhidi-csapat a lettekkel találkozik.

89. perc: Sikerült a szépítés! A leshatárról induló Priskin gyönyörűen vette maga elé a labdát, és kisodródva a kapus mellett a hálóba gurított. (2-1)

83. perc: Kanta egy kíméletlen belépőért jogos sárgát kapott.

82. perc: Na végre valami! Gera a tizenhatoson belül okosan visszagurított Tóthnak, akinek a lövése a kapufáról kipattant.

A ciprusi bíró enyhén szólva is érdekesen fújja a mérkőzést, de nem ezen múlik, hogy kétgólos hátrányban a magyar válogatott.

76. perc: Huszti helyére az újpesti Tisza Tibor érkezett.

73. perc: Sajnos itt a második ciprusi gól. Az előrehúzodó Juhász vesztette el a labdát, és egy mintaszerű kontrát Okkasz fejezett be eredményesen. (2-0)

68. perc: Komoly ciprusi helyzet: egy szöglet után röviden szabadít fel a magyar védelem, és a kipattanóra érkező Aloneftisz lövése nem sokkal megy mellé.

63. perc: A magyaroknál van többet a labda, gyorsan letámadjuk az ellenfélt, de aztán rendre hibázunk. Kanta is lehetőséget kapott közben a kapitánytól.

59. perc: A frissen érkezett Priskin csúsztatott egy fejest nem sokkal a hazaiak kapuja fölé.

58. perc: Hrepka helyére a Kanada elleni győztest gólt szerző Priskin érkezett.

51. perc: Újabb váltás a ciprusiaknál: Makridisz a pályán.

A magyarok megfogadták a kapitány tanácsát, rövidpasszos, sokmozgásos játékkal próbálkoznak – a játék képe azonban nem sokat változott.

47. perc: Várhidi egyelőre nem cserélt, a másik oldalon Antonisz és Louka érkezett a szünetben.

46. perc: A magyarok kezdték a második játékrészt.

45. perc: Ciprusi vezetéssel vonulnak szünetre a csapatok. A színvonal alacsony, rengeteg a hiba mindkét oldalon, de az látszik, hogy a hazaiak jobban összeszoktak. A Várhidi-csapat játékában egyelőre nincsen átütő erő. Talán a cserék segítenek.

42. perc: A Várhidival versenyt ordító ciprusi kapitány biztatására kicsit felpörgött a hazai gárda, az ő támadásaikban inkább benne van a gól. A magyarok az ellenfél kapujáig sem nagyon jutnak el.

35. perc: És ismét Tóth, ezúttal nem lőtt hanem törlesztett, miután felrúgta az egyik ciprusi – sárga a jutalma.

34. perc: A pályán nem sok focira emlékeztető megmozdulást látni. A ciprusiak a vezetés után visszavettek az amúgy sem erős iramból, a magyar válogatott azonban nem tudja kihasználni a lehetőségeket.

A Nemzeti Sport szerint mindössze 300 néző látogatott ki a mérkőzésre. Őket nem is hallani, Várhidi Pétert annál inkább: a szövetségi kapitány egyszerűbb játékot kér játékosaitól.

25. perc: Az újonc Csizmadia belemenésért megkapta a meccs első sárgáját.

23. perc: Óriási egyenlítési lehetőség: Gera szöglete után Balogh találta telibe fejjel a kapufát. Csizmadia ismétlése fölészállt.

18. perc: A magyar védelem nem tudott felszabadítani, négy magyar szerencsétlenkedik a tizenhatos előttt, amit a ciprusiak kihasználtak. Jiaszumisz ballal tekert a jobb alsóba – Végh tehetetlen. (1-0)

A másik mérkőzésen Bulgária 2-0-ra legyőzte a letteket, úgyhogy holnap ők játszhatnak a döntőben. Remélhetőleg a magyar válogatottal.

13. perc: Tóth Balázs másodszor: most körülbelül csak 5-6 méter hiányzott.

9. perc: A másik oldalon centikkel kerülte el egy ciprusi löket Végh kapuját.

7. perc: Tóth vette célba a ciprusi kaput, de a gyatra lövés jócskán mellészállt.

4. perc: Helyzetekről eddig nem tudunk beszámolni, egyik csapat sem elég pontos ahhoz, hogy veszélyt okozzon a rivális kapuja előtt.

2. perc: Ügyesen passzolgat a fiatal magyar válogatott. A hazaiak eddig alig találkoztak a labdával.

1. perc: Nagy nehezen elkezdték a mérkőzést. Hajrá magyarok!

18.03
Némi késéssel ugyan, de végre a pályán a csapatok. Magyar szurkolók is érkeztek Ciprusra, a himnusz előtt a tribünről egy tétova Ria-ria-Hungáriát hallani.

18.00
Egyelőre a kabinban a csapatok, a szurkolók is csak lassan szállingóznak.



Sándor György mellett döntött a kezdőcsapat irányító posztját illetően Várhidi Péter, a ciprusi nemzetközi tornán szereplő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető már hétfőn kijelölte a kezdő tizenegyet, csak azt nem döntötte el, hogy az újpesti Sándor vagy az MTK-s Kanta József kapjon lehetőséget a Limasszolban 18 órától sorra kerülő, házigazdák elleni mérkőzésen.

Az MLSZ sajtóosztályának tájékoztatása szerint a találkozót csak a lelátóról figyelheti Filkor Attila, Farkas Balázs, Tőzsér Dániel és Pollák Zoltán, ugyanis a torna versenykiírásának értelmében csak 18 futballistát lehet nevezni. A trénerek hat mezőnyjátékost és egy kapust cserélhetnek a 90 perc során. Ha a rendes játékidő után döntetlen az eredmény, tizenegyesek döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik