Élet-Stílus

Mourinho vagy Houllier a Bayern kispadján?

Pár napja menesztették a Bundesliga címvédőjének trénerét, Felix Magathot, akinek utódja a hétvégén jelezte, hogy az idei kiírás végeztével távozik. A találgatások azonnal elkezdődtek, két nagyágyú érkezéséről cikkezik a német sajtó.

Felix Magathot múlt héten küldték el a bajorok, és nem sokkal később a klub bejelentette, hogy az együttesnél korábban már megfordult Ottmar Hitzfeld veszi át a posztját. A tapasztalt – egy ideje edzői munkát nem vállaló – tréner a szezon végéig vállalta el a feladatot, majd a hétvégén jelezte, hogy tovább semmiképpen nem fog maradni, hiába marasztalná őt Franz Beckenbauer.

Az ügy persze még nem lefutott, de a bajorok lapinformációk szerint már elkezdték Hitzfeld utódját keresni. A kicker szerint Gerard Houllier, a jelenleg kisebb hullámvölgyben lévő Olympique Lyon trénere az első számú jelölt. Az 59 éves szakember a francia bajnok előtt a Liverpool kispadján ült, és 2001-ben UEFA-kupát nyert a csapattal. Houllier ráadásul tökéletesen beszél németül.

Rajta kívül Jose Mourinhóval, a Chelsea trénerével is kapcsolatba lépett a Bayern. A klub menedzsere, Uli Hoeness az angol Times illetve a német Bild információi szerint már tárgyalt is a portugál tréner képviselőjével. Az angol bajnoki címvédő edzője az utóbbi hetekben a csapata gyengébb szereplése miatt a kritikák kereszttüzébe került, és ha nem nyer a szezon végén komoly trófeát a csapattal, akkor borítékolható a távozása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik