Élet-Stílus

Olasz foci: felfüggesztve

Olasz lapértesülések szerint a kormány javaslata alapján két hétig a labdarúgás valamennyi osztályban szünetelne, utána pedig kizárólag zárt kapuk mögött lehetne megrendezni a találkozókat.

A pénteki, halálos áldozatot is követelő Catania-Palermo élvonalbeli találkozó után a helyi sportági szövetség (FIGC) határozatlan időre felfüggesztette az összes pontvadászat küzdelmeit és azonnal válságülést hívott össze.

A La Gazzetta dello Sport című újság úgy tudja: az egyesületek jelezték, már egy hét múlva újra pályára akarnak lépni. Szintén a lap értesülése, hogy a szövetség vezetése ezt erősen ellenzi, jelenleg legfeljebb azt tudja elképzelni, hogy két hét szünet után zárt kapuk mögött rendezzék meg a mérkőzéseket.

A vasárnap összehívott rendkívüli válságtanácskozáson az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) azt javasolta, hogy valamennyi klub határolódjon el a huligánoktól. Ezenkívül a CONI valamennyi stadion újbóli, minden eddiginél szigorúbb felülvizsgálatát kezdeményezte. Az elképzelés szerint csak abban a létesítményben lehetne mérkőzést rendezni, melyet a rendőrség tökéletesen biztonságosnak talál és a rendező klub garanciát vállal arra, hogy a meccsen nem lesz rendbontás. A rendkívüli tanácskozás konkrét eredmény nélkül ért véget, az egyeztetés hétfőn folytatódik.

Livornóban és Rómában több helyen is a rendőrök megölésére buzdítottak a helyi ultrák. A pénteki Catania-Palermo találkozó utáni rendbontásban életét vesztő rendőr az igazságügyi orvosszakértő vasárnapi megállapítása szerint nem egy petárdától, hanem nagyobb tárgytól – amely lehetett kő is – szenvedett halálos fejsérülést. A 38 éves Filippo Raciti temetése hétfőn lesz. Várhatóan a gyászszertartás után születik döntés a bajnokság további sorsáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik