Élet-Stílus

Martina Hingis, a tokiói csúcstartó

A visszatérése óta eltelt idő egyik legnagyszerűbb győzelmét aratta Martina Hingis. A tokiói torna döntőjében a svájci teniszező két sima játszmában 70 perc alatt legyőzte a szerb Ana Ivanovicsot.

A második helyen kiemelt, s a tavalyi döntőben az orosz Jelena Gyementyijevától csúfos 6:0, 6:2-es vereséget szenvedő Hingis idén lényegesen jobb teljesítménnyel rukkolt elő. Előbb visszavágott az orosznak az elődöntőben (6:4, 6:3), majd mindössze hat játszmát engedélyezve ellenfelének, alig 70 perc alatt 6:4, 6:2-re diadalmaskodott a döntőben úgy, hogy a második szettben már 4:0-ra is vezetett.

Az ötödik helyen rangsorolt Ivanoviccsal is volt elszámolnivalója, hisz az ötszörös Grand Slam-győztest tavaly Montrealban a döntőben 6:2, 6:3-ra múlta felül 19 éves vetélytársa. Az idei első, karrierje 43. tornagyőzelmét ünneplő 26 éves egykori „Swiss Miss” 1997, 1999, 2000 és 2002 után ötödször győzött a japán fővárosban, s ezzel csúcstartó, megelőzve a négyszeres első amerikai Lindsay Davenportot.

“Büszke vagyok az itteni eredménysoromra” – árulta el a győztes. “Természetesen úgy léptem pályára, hogy tudatában voltam annak: ha ma nyerek, én leszek a csúcstartó.”

Tokió, női torna, döntő
Hingis (svájci, 2.)-Ivanovics (szerb, 5.) 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik