Élet-Stílus

Lenullázták a Tottenham csapatát

Jókora vereségbe futott bele a Tottenham. A londoniak a White Hart Lane-en az éllovas Manchester United együttesét fogafták, s bár a 44. percben még 0-0 volt az állás, végül „közte négy” lett a vége.

Az első félidőre a rangadókra egyre inkább jellemző birkózás nyomta rá a bélyegét, Wayne Rooney akarása például sárga lappal párosult – a szegény Li hjung pjót gyömöszölte meg -, míg a reklamáló Vidics is sárgával gazdagodott. Mark Clattenburg játékvezető ugyanakkor két büntető-gyanús helyzetben is – kissé túl lezserül – intett továbbot, a 45. percben viszont “megette” Cristiano Ronaldo Oscar-díjas alakítását. A portugál Malbranque szorításában esett nagyot, s a megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette.

A vezetés ellenére a United labdarúgói alapos fejmosást kaphattak a szünetben, ugyanis jókora elánnal kezdték a második félidőt, és Vidics erős fejesével, illetve Scholes okos góljával háromgólosra növelték előnyüket.

A hajrában Giggs kegyelemdöfésén kívül az keltett izgalmakat, hogy a manchesteriek kapusát, Edwin van der Sart le kellett cserélni (egyes hírek szerint eltört a holland kapus orra), s így a walesi gólszerzőt váltó O’Shea állt a kapuba. Az ír válogatott született kapus lehet, egy hazai helyzetnél ugyanis pazar mozdulattal védte honfitársa, Robbie Keane lövését.

A Manchester United hat pontos előnnyel vezeti az angol bajnokságot.

Premier League, 26. forduló

Tottenham-Manchester United 0-4 (0-1)
London, White Hart Lane, 36 146 néző. Vezette: Clattenburg
Gól: C. Ronaldo (45.), Vidics (48.), Scholes (54.), Giggs (77.)
Tottenham: Robinson – Chimbonda, Lee Jung-pjo, Dawson, Gardner – Huddlestone, Lennon, Zokora (Ghaly, 56.), Malbranque – Defoe (Keane, 56.), Berbatov.
MU: Van der Sar – Neville, Rio Ferdinand, Vidics, Evra – C. Ronaldo (Pak dzsi-szung, 68.), Carrick, Scholes, Giggs (O’Shea, 80.) – Rooney (Saha, 64.), Larsson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik