Élet-Stílus

Bundesliga: élen a Schalke

Vasárnaptól új éllovasa van a Bundesligának. A forma alapján két legjobb német együttes a Weserstadionban csapott össze, s nem kis meglepetésre a Schalke három ponttal távozott Brémából.

A találkozóról kisebb sérülése miatt hiányzott Frings és a pihentetett Hunt, a duó helyett Schulz és Hugo Almeida kapott lehetőséget. A bajnokság legjobb támadó futballjára képes brémaiak ugyanakkor szinte az egész találkozón ötlethiányosan játszottak, míg a másik oldalon a védelemben remekül tömörülő “királykékek” csak az adódó lehetőségre vártak.

A szerencse már a 20. percben rájuk mosolygott: a baloldalon Lincoln táncoltatta meg Mertesackert, majd a tizenhatoson belülről centerezett – az érkező Lövenkrands pedig akrobatikus mozdulattal hat méterről a jobb sarokba lőtt. A 38. percben duplázhatott volna a dán, lövését azonban védte Reinke. A másik oldalon Borowski állt legközelebb az egyenlítéshez, távoli bombáját azonban szögletre tolta Neuer.

Az első félidőben jobbára a gelsenkircheniek akarata érvényesült, s a második játékrészt is ők fejezhették be boldogabban. Bár Thomas Schaaf a 64. percben az Ajax együttesétől januárban megszerzett Rosenberg, valamint Hunt személyében további két csatárt küldött be, ismét a vendégek szereztek gólt. Kuranyi átadásából ismét Lövenkrands talált be Reinke kapujába. A 45 pontos Schalke maga mögé utasította 42 pontos vendéglátóját.

A pénteki Bayern-vereség miatt harmadik helyét már biztosító VfB Stuttgart tovább növelte előnyét a bajorokkal szemben, hisz a dortmundi Signal Iduna Parkból (egykor Westfalenstadion) három ponttal tért haza, köszönhetően a legutóbbi két fordulóban elért három gólja miatt a góllövőlistán az éllovas brémai Klosét és berlini Pantelicset befogó Mario Gomeznek.

Bundesliga, 20. forduló

Werder Bremen-Schalke 0-2 (0-1)
Bréma, Weserstadion, 42 100 néző. Vezette: Fandel
Gól: Lövenkrands (20., 73.)
Bremen: Reinke – C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé – D. Jensen – Borowski (Vranjes, 64.), C. Schulz (Rosenberg, 64.) – Diego – Klose, Hugo Almeida (Hunt, 64.).
Schalke: Neuer – Hoogland, Bordon, Krsztajics, Rodriguez – F. Ernst, Bajramovics (Hamit Altintop, 77.) – Lincoln (Boenisch, 86.) – Varela (Halil Altintop, 70.), Lövenkrands, Kuranyi.

Dortmund-Stuttgart 0-1 (0-0)
Dortmund, Signal Iduna Park, 63 600 néző. Vezette: Merk
Gól: Gomez (59.)
Dortmund: Weidenfeller – P. Degen, Brzenska, C. Metzelder, Dede – Kruska (Kehl, 58.) – Tinga (Amoah, 80.), Kringe – Pienaar (Sahin, 67.) – Valdéz, Frei.
Stuttgart: Hildebrand – Osorio, Fernando Meira, Delpierre, Magnin – Pardo – Hilbert (Beck, 76.), Hitzlsperger – da Silva (Gentner, 82.) – Cacau (Streller, 87.), Gomez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik