Élet-Stílus

Döntetlen a liverpooli derbin

Gólnélküli döntetlennel zárult a 205. Merseyside-derbi, azaz a liverpooli városi rangadó, s így a „vörösök” nem tudták befogni a második helyezett Chelsea-t.

Az Everton elleni találkozón a labdát rendre többet birtokló házigazda veszélyeztetett, Rafa Benítez csapata gyenge pontjának azonban ezúttal is a csatársor bizonyult. A vendégeknél még a hátsérüléséből felgyógyult, s így a nagy derbire visszatérő Andy Johnson is elsősorban a csapat védekezéséből vette ki részét.

Az Everton már a 4-5-1-es felállással is jelezte, hogy a Goodison Parkban elért őszi 3-0-s győzelem után ezúttal az egy pont is elég lenne – a Liverpool viszont három támadóval állt fel: Dirk Kuyt és Peter Crouch dolgát Craig Bellamy volt hivatott segíteni. Pennant helyzetét követően a labdát kapu fele tornászó Crouch már az első tíz percben gólt szerezhetett volna, majd Bellamy juthatott volna a kapuig Kuyt remek labdájával, de az akciót les miatt lefújták.

Térfélcsere után az előre ritkán merészkedő Carragher lövésébe vetődött bele a kezét is használó (?) Phil Neville, a második félidő derekán Johnson előtt adódott helyzet, a csatárt azonban olyannyira meglepte a ritka lehetőség, hogy Carragher becsapását követően gyatrán Reinába lőtt. Osman fejese, majd Gerrard a kaput alig elkerülő távoli szabadrúgása már a hajrában esett, s bár az utolsó percekre Robbie Fowler is beállt, az egykori nagy kedvenc sem tudott változtatni a meccs alakulásán.


A szombati találkozókon jól szerepeltek a vendégek. A Lampard révén eredményes címvédő Chelsea mellett a Bolton és a Reading is idegenből hozott el három-három pontot, míg az Arsenal a “szokásos” Henry-találatnak köszönhette a Middlesbrough otthonában kivívott 1-1-s döntetlent. Az Aston Villa csapatában első gólját szerezte John Carew. A Lyon együttesétől megszerzett norvég óriás teljesítményéről Martin O’Neill csak szuperlatívuszokban beszélt:
„Carew óriási volt, az első félidőben megalapozta a sikerünket. Bár a bemutatkozása nem sikerült a legjobban, hisz a Newcastle otthonában szerzett találatát nem adták meg, itthon kárpótolta magát, nem véletlen, hogy a közönséget is levette a lábáról. Ma kimagaslóan játszott.”

Premier League, 26. forduló:
Liverpool-Everton 0-0
Liverpool, Anfield Road, 44 234 néző. Vezette: Wiley
Liverpool: Reina – Finnan, Carragher, Agger, Riise – Pennant, Xabi Alonso, Gerrard, Bellamy (Fowler, 85.) – Kuyt, Crouch.
Everton: Howard – Hibbert, Yobo, Stubbs, Lescott – P. Neville, Carsley, Cahill, Arteta – Osman, A. Johnson (Anichebe, 80.).

Aston Villa-West Ham 1-0 (1-0)
Gól:
Carew (36.)


Blackburn-Sheffield 2-1 (1-1)
Gól:
Pedersen (22., 90.), illetve Stead (25.)


Charlton-Chelsea 0-1 (0-1)
Gól:
Lampard (18.)


Fulham-Newcastle 2-1 (0-0)
Gól:
Helguson (49.), McBride (73.), illetve Martins (90.)


Manchester City-Reading 0-2 (0-0)
Gól:
Lita (79., 89.)


Watford-Bolton 0-1 (0-0)
Gól:
Anelka (63.)


Wigan-Portsmouth 1-0 (0-0)
Gól:
McCulloch (64.)


Middlesbrough-Arsenal 1-1 (0-0)
Gól:
Yakubu (63., 11-esből), illetve Henry (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik